Терористи проводять навчання і готуються атакувати Станицю Луганську і Щастя

Російсько-терористичні війська проводять навчання резервістів, накопичують бронетехніку і готуються атакувати Станицю Луганську шляхом подолання водної перешкоди – річки Сіверський Донець.

За інформацією місцевих джерел аналітичного центру ГІ “Права Справа”, на території окупованих районів Луганської області тривають батальйонно-тактичні навчання, що розпочалися ще наприкінці серпня. Впродовж останніх днів була зафіксована передислокація важкої бронетехніки і живої сили окупантів у районі селища Бугаївка в Перевальському районі Луганської області, а також селищ Мирне і Круглик поблизу т.зв. “Лутугинських таборів”.

Крім того, наприкінці минулого тижня почалися навчання резервистів на полігонах тимчасово окупованого Луганська. Зокрема, навчання відбуваються на території Вищого військового авіаційного училища штурманів (ВВАУШ), Луганського летовища, а також на території бази “Транспеле”, що розташована на вулиці Переяславська.

Також не виключаю загострення військової ситуації на північ від Луганська.

15 вересня о 10.00 в районі старої об’їзної Луганська були зафіксовані дві вантажівки, що тягнули катери. На кабінах машин був тактичний знак “Двійка”, а номери автомобілів починалися з цифр “42” і “43”. Ці вантажівки з катерами пересувалися вбік Станиці Луганської. Тобто, легендою навчань окупантів є форсування водних перешкод. Тож не виключена ескалація військової напруги поблизу Станиці Луганської та м. Щастя, де існує водна перешкода – річка Сіверський Донець.

Крім того, місцеві джерела “Права Справа” зафіксували передислокацію сил противника і накопичення бронетехніки в районі другого “пілотного” розведення військ – біля селищ Золоте, Катеринівка і Калинове-Борщувате.  Не виключаю локального загострення ситуації в районі цих населених пунктів.
Про високу імовірність загострення свідчить і той факт, що біля селища Калинове-Борщувате оперує терористична група під командуванням ватажка терористів “ЛНР” із псевдонімом “Морпєх”. Зазначу, що ця група причетна до нещодавніх обстрілів житлової інфраструктури на Луганщині.

Крім того, на території “ЛНР” зафіксована робота двох російських комплексів радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Перший РЕБ працює у тимчасово окупованому Первомайську. Орієнтовне місце його дислокації – вулиця Воровського, 22. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтвердила цю інформацію. Другий працює біля селища Весела Гора на Щастинському напрямку. Імовірно це РЕБ Р-330Ж «Житель».

Варто зауважити, що за інформацією Штабу ООС, зранку 16 вересня незаконні збройні формування РФ  двічі обстріляли населений пункт Щастя з напрямку н.п. Весела Гора (попередньо із застосуванням міномету калібру 82 мм). Внаслідок обстрілу було пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури, а саме адміністративну будівлю відділу прикордонної служби, цивільний автомобільний транспорт та отримала поранення цивільна особа. Стан її здоров’я – задовільний, – йдеться у повідомленні.

Нагадаю, ввечері у вівторок, 14 вересня, російсько-терористичні війська відкрили вогонь по автомобілю українських спостерігачів Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК). Атака сталася біля селища Шуми в районі тимчасово окупованої Горлівки.

13 вересня внаслідок кульового поранення у голову в районі проведення ООС загинув старший солдат Дем’ян Данилів зі Львівщини.

Президент Володимир Зеленський не виключає загострення та широкомасштабної війни РФ проти України. В Кремлі слова Зеленського сприйняли із жалем і зазначили, що “не хотіли б вдаватися до якихось апокаліптичних очікувань”.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що українська армія постійно готується до реагування на різноманітні загрози. Він підкреслив, що Україна готова до відбиття широкомасштабної агресії Російської Федерації.

і

About Дмитро Снєгирьов 1221 Articles
співголова ГІ "Права Справа"