Вибори до Держдуми РФ: у ТКГ повідомили нові деталі щодо голосування жителів Донбасу

Фото: DW

Частину жителів окупованих районів Донбасу примусово вивозили в Росію голосувати на виборах до Держдуми РФ. Голосувати з ОРДЛО поїхало не так багато людей, як планувалося.

Про це заявила на телеканалі “Україна 24” учасниця української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Тетяна Іванова.

“У мене є часткова інформація з того, що я знаю, – частина людей була вивезена в Ростовську область примусово. В основному це були співробітники бюджетних сфер, на роботі організовували поїздки. Окрім бюджетників – ті, хто залежить від влади, це бізнес, оскільки можуть влаштувати додаткові перевірки, заборони, якщо не прислухаєшся до окупаційної влади й не поїдеш голосувати”, – зазначила учасниця ТКГ.

За її інформацією, з ОРДЛО на голосування до Росії “вивезли не так багато людей, як планували, кількість автобусів була меншою”.

“Планувалося понад 300 автобусів, велика кількість повинна була їхати електричками. Знаю також, що багато людей відмовилися їхати голосувати з різних причин, аж до того, що вимушено йшли на лікарняний, кудись виїжджали”, – повідомила Іванова.

і