В “ЛНР” скаржаться на черги на флюорографію

На окупованій Луганщині, зокрема в Алчевську і Перевальську, жителі скаржаться на величезні черги в поліклініках. Особливо важко потрапити на рентген легень.

Місцеві жителі Алчевська, Перевальська та інших окупованих міст скаржаться, що в місцевих поліклініках “справжній дурдом”. Лікарів все менше, хворих все більше. Черги під кабінетами кілометрові і про дистанцію взагалі не йдеться.

“Хворі тісняться в коридорах без вентиляції разом зі здоровими, бо дочекатися лікаря додому, якщо ти не при смерті, неможливо. Особливий квест – зробити флюорографію. Після введення системи талонів пробитися на обстеження стало ще складніше”, – повідомляє Depo.Донбас з посиланням на один з місцевих пабліків.

Люди розповідають, що спочатку потрібно вистояти чергу за талонами. Приміром, у Перевальську люди займають чергу за ними близько 5:00 ранку. При цьому все одно всім не вистачить, бо їх видають небагато. Втім, отримати талон – це половина справи. Справжнє пекло чекає на пацієнта під кабінетом флюорографії, оскільки виявляється, що вистражданий талончик не гарантує проходження обстеження. А можуть ще й побити.

“Я тільки сьогодні змогла пройти флюшку по талону, з 5:00 ранку до 11:00 год стояла. Була офігевша: бійка, скандали, народ йде в тупу, нахабно, без черги, типу “я просто запитати”. В результаті прийом по 4 людини за півтори години. У черзі багато стоять без талонів… У Перевальську на флюшку, як до мавзолею …, що б пройти, потрібно цілий день витратити”, – розповідають місцеві жителі.

Нагадаємо, що на окупованій Луганщині потроху повертаються до карантину через високу захворюваність на ковід і малу кількість вакцинованих.

і