З’явилися нові деталі зустрічі членів ТКГ з Кравчуком

Серйозних змін у переговорному процесі, які проводить Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі, не передбачається.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав представник Донецька в ТКГ Сергій Гармаш.

“Знайомились. В основному вводили Кравчука в курс поточних справ по підгрупах. Він озвучував деякі ідеї. Наприклад, дати Донецькій та Луганській областям статус вільних економічних зон. Або, як зробити роботу делегації більш відкритою для суспільства. загалом враження сприятливе. Нічого “зрадного” він не озвучував і не пропонував. Я безпосередньо запитав, чи має він контакти з Медведчуком. Відповідь – 4 роки не було контактів. Більш того, за його риторикою можна було зрозуміти, що він дивиться медведчуківські канали, але реалістично оцінює інформацію, яка в них подається”, – написав Гармаш.

За його словами, зустріч тривала близько трьох годин, і на ній був присутній перший прем’єр-міністр України Вітольд Фокін.

“Ось Вітольд Павлович мене здивував. Давно я не чув у своєму оточенні виразу “народ Донбасу”. Видно, що він багато дивиться телевізор… Було враження, що експрем’єр приїхав не з хутора під Києвом, а з окупованої території. Але це теж корисно. Головне, що він був щирий у своєму переживанні за людей і за країну, все інше (якщо він погодиться працювати в делегації) зітреться суворою реальністю небажання Москви ні на які компроміси”, – зазначив Гармаш.

“Загалом, революції по Мінську не намічається. Її і не можуть зробити окремі члени, навіть в ранзі глави делегації. Політику як і раніше визначає діючий президент. Головним модератором і генератором залишається віцепрем’єр Резніков, – у нього є для цього реальні механізми. Все інше, від кого б воно не виходило – це ідеї до обговорення, пропозиції, промацування опонента або обіцянку йому пряників, але не більше”, – додав Гармаш.

і