Чому ви, хлопці, так не любите свою історичну батьківщину

Ось я професор і визнаю, що не розумію деяких речей з колізій навколо відміни закону про українську мову, які виникли нещодавно у так званій Верховній раді.

Подав новий закон такий собі Бужанський, етнічний єврей. Яке він має відношення до української мови? Очевидно, що вона йому не подобається. В чому тоді проблема?

Не розумію.

В Ізраїлі існує програма для етнічних євреїв, репатріантів з країн колишнього СРСР. Подаєш заяву і завтра ти в Ізраїлі. І там ніякої української мови, цілком природно, немає. Отримуєш безкоштовне житло, гроші, роботу. Я знаю таких чесних євреїв, які так і зробили.

Або голова ВР Разумков, етнічний росіянин, який заявляє, що українською він за межами службових обов’язків ПРИНЦИПОВО не розмовляє. Чи то не любить, чи то зневажає. Не знаю. В чому проблема.

В Московії існує точно така ж програма для етнічних росіян, як і в Ізраїлі. Подаєш заяву і ніякої української мови ні для тебе, ні для твоїх дітей. Отримуєш безкоштовно квартиру, роботу, підйомні тощо. Або керівник монобільшості фракції “Слуга народу” Арахамія.

В Грузії є така ж програма для біженців з Абхазії і Південної Осетії. В чому справа?

Чому ви, хлопці, так не любите свою історичну батьківщину. Ну немає ж там проблем ні з українською мовою, ні з українцями як такими, ні з вишиванками, ні з українськими піснями, ні з українським салом і борщем, ні з чим.

І у пана Саакашвілі дружина, здається з Голландії. Не бідна людина.

Чому сидіти в Україні. Що тут такого хорошого, що вас звідси поганою мітлою не виметеш.

Може хтось знає?

Petro Maslyak

і