12 грудня – день народження Леоніда Бикова

Сьогодні ,12 грудня 1928 року народився улюблений актор і кінорежисер багатьох картин ЛЕОНІД БИКОВ.

ЛЕОНІД БИКОВ – АКТОР, УЛЮБЛЕНЕЦЬ МІЛЬЙОНІВ, ЯКИЙ ТАК І НЕ ОТРИМАВ ГІДНОГО ОФІЦІЙНОГО ВИЗНАННЯ
Биков Леонід Федорович народився 12 грудня 1928 року на території сучасної Донецької області в селе Знаменка Славянского района Донецкой области, загинув в аварії в Київській області 11 квітня 1979 року. Відомий актор, режисер і автор сценаріїв, заслужений артист УРСР, заслужений артист РРФСР, народний артист УРСР.

З плеяди акторів радянського часу одним з найулюбленіших глядачами незалежно від їх віку є Леонід Биков. Після втілених на екрані на диво сильних образів актор став улюбленцем публіки, а одна тільки згадка його прізвища викликає у будь-кого з жителів держав пострадянського простору посмішку.

Військова тематика, яка часто зустрічається у фільмах з Биковим, незмінно знаходила відгук у серцях глядачів. У своїх картинах він оспівував подвиг солдатів, які наближали заповітний День Перемоги, але залишилися невідомими широкому загалу. У знаменитій картині «В бой идут одни старики» режисер Биков розповів реальні історії солдат, своїх знайомих або близьких людей.

Для багатьох сучасників Биков є символом старого і доброго радянського кінематографа. Акторська гра Бикова не тільки отримувала захоплені відгуки кінокритиків, а й надовго залишалася в серцях звичайних глядачів. Навіть у 21-му столітті, коли є нескінченно далекими часи, показані в картинах, і самого Бикова давно немає в живих, глядачі із задоволенням і ностальгією дивляться його кінострічки.

Героїчних персонажів у своїй грі актор втілював на диво правдоподібно. За талант актора дуже любили військовослужбовці. Спроби самого Бикова стати льотчиком були безуспішними, але на екрані героїзм рядових солдатів і справжніх офіцерів він передавав незабутньо. На знак подяки одна військова частина навіть присвоїла акторові звання сержанта, його візити до військових проходили з аншлагами.

Глядачам, які знають Бикова за ролями в кіно і театрі, актор запам’ятався людиною харизматичною. Різнопланові образи, втілені Биковим, відрізнялися між собою. Однак у всіх випадках безпомилково визначався вплив на образ особистості актора, його м’якого гумору і дивовижної чутливості. Навіть в комедійних персонажах відчувався ліризм натури Бикова.

Таким Леонід Биков назавжди залишиться в наших серцях!!!

Ekaterina Bondarenko

і