Смерть Макея- засіб тиску на Лукашенка: чим Кремль залякує “батьку”

29 листопада у Мінську відбулася церемонія прощання з міністром закордонних справ Білорусі Володимиром Макеєм, який раптово помер у віці 64 років.

На мою думку, раптова смерть керівника Міністерства закордонних справ Республіки Білорусь Володимира Макея може свідчити про спробу чергового тиску на президента країни Олександра Лукашенка з боку керівництва російської федерації. З метою, щоб РБ нарешті вступила у війну з Україною на боці Росії.

Інформація або припущення декого, що смерть міністра МЗС Білорусі може бути знаком Лукашенку вже свідчить про те, що росією запущено інфомаційно-психологічну операцію російських спецслужб, яка має на меті тиск на Лукашенка для прийняття відповідних рішень.

Під відповідними рішеннями слід розуміти безпосередню участь Республіки Білорусь в збройній агресії проти України.

Коли, власне, намагаються фізично усунути опонента за допомогою діяльності спецслужб, це не виноситься на загал апріорі.

Тому досить дивно виглядають заяви російського “опозиціонера” Леоніда Невзліна про отруєння очільника білоруського МЗС отрутою, розробленою у спецлабораторії ФСБ. За його інформацією, Володимир Макей помер внаслідок отруєння отрутою, розробленою у спецлабораторії ФСБ. Примітно, що цю версію опозиціонеру озвучили джерела, близькі до російських спецслужб. “Клінічна картина у таких випадках відповідає смерті від інфаркту, інсульту чи серцевої недостатності”, — заявив Невзлін.

Ще більше запитань до аналітиків Інституту Роберта Лансінга, які заявили, що російські силовики можуть вчинити замах на Олександра Лукашенка.


Варто зазначити, що останнім часом Лукашенко намагався вести політику, лавіруючи між країнами Заходу і російською федерацією, бажаючи зберегти свою одноосібну владу в Білорусі.

Саме ця позиція Лукашенка була першим і головним його завданням з передачею цієї влади правонаступнику, і цим наразі і продиктована позиція Білорусі щодо не участі в збройній агресії проти нашої країни.

Крім того, були зафіксовані дипломатичні зусилля Республіки Білорусь щодо пошуку точок дотику з країнами Заходу. Що свідчить про намагання її керівництва пройти, як казав наш покійний президент, між крапельками. А це не подобається росії.

Нагадаю, 26 листопада, помер голова Міністерства закордонних справ Білорусі Володимир Макей. Він обіймав посаду з 2012 року.

Збройні сили України оприлюднили термінове відеозвернення до білорусів, де просять не допустити втягнення РБ у війну росії проти України. Зокрема, за даними Генштабу, росія планує теракт на білоруській АЕС “Островец”.

і

About Дмитро Снєгирьов 1223 Articles
співголова ГІ "Права Справа"