На Луганщині є загроза локальних котлів для ЗСУ, але ситуація контрольована.

14 червня Генштаб повідомив, що противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні та завдання ракетних і авіаційних ударів по об’єктах інфраструктури на території України. Наразі за підтримки артилерії штурмує Сєверодонецьк.

Росіяни змінили тактику боїв на Луганщині: намагаються оточити угрупування ЗСУ, які тримають оборону поблизу селищ Золоте та Гірське.

Поясню, про що йдеться. Російська федерація використовує на Луганщині так звану тактику “малих ножиць”, тобто створення локальних котлів для українських угрупувань. Наразі йдеться про можливість оточення українських сил, які тримають оборону поблизу селищ Золоте та Гірське.

За інформацією з місця подій, Комишуваха наразі блокується російськими військовими. А їхній наступ в районі Тошківки був намаганням узяти під контроль трасу Лисичанськ-Золоте, яка з’єднує з Лисичанськом українські сили, що тримають оборону поблизу Золотого.

Варто зазначити, що в районі Комишувахи російським окупантам не вдалося просунутися біля залізничної станції Світланове.

На мою думку, у найближчі 2-3 дні цей напрямок буде найгарячішим. Невипадково росіянами поблизу Врубівки застосована система ТОС-1А “Солнцепек”. Це важка вогнеметна система. При цьому вона застосована не стільки по позиціях ЗСУ, скільки, у першу чергу, проти цивільного населення. Що й призвело до тотальної руйнації селища і масової загибелі мирних жителів.

Наразі Попаснянське угруповання окупаційних військ намагається обійти Врубівку з півдня та південного заходу просуваючись від Вікторівки. Саму Врубівку противник не контролює.

Під час спроби відновити штурм у напрямку Оріхове — Золоте окупанти отримали відсіч українських захисників та відійшли.

Нагадаю, у Сєвєродонецьку противник намагається закріпитися в центрі міста та продовжує штурм позицій українських військових. Ситуація складна, але контрольована. Загрози оперативного оточення наших військ в Сєверодонецьку немає.

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

і

About Дмитро Снєгирьов 1221 Articles
співголова ГІ "Права Справа"