…кілька днів тому я сам захворів коронавірусом

Я не належу до противників вакцинації, але належу до тих, хто проти фактичного примусу до вакцинації, хто за рівні права вакцинованих і невакцинованих, чого, на жаль, в Україні і в помині немає! Я розумію, коли хворих ізольовують від здорового суспільства, бо вони загрожують здоров‘ю інших членів цього суспільства! Але я не розумію, коли, навпаки, поголовно все суспільство ізолюють саме від себе! Я розумію, коли людина, знаючи про свій слабкий імунітет, свідомо самоізольовується від суспільства, але я не розумію, коли людину, що впевнена у своєму тренованому міцному імунітеті, ізольовують або змушують самоізольовуватися!

Для чого обмежувати людей, що ведуть здоровий спосіб життя, дбаючи про свій антивірусний імунітет?! Вартує, напевно, запропонувати всім решті, хто не дбає про такий імунітет, самообмежуватися! Хочу повідомити, що кілька днів тому я сам захворів коронавірусом, але й надалі залишаюся противником не тільки примусової вакцинації, що фактично запроваджена в Україні, але й багатьох карантинних заходів. Моя знайома, що кілька місяців тому двічі вакцинувалася, теж на днях захворіла коронавірусом. Перебіг її хвороби далеко не легший за перебіг моєї хвороби (через 2 місяці мені буде 65), причому, незважаючи ні на вакцинацію, ні на вдвічі менший вік! Моє лікування Державі обійшлося всього-на-всього у відібранні біологічних проб і проведенні їх лабораторних досліджень. В той же час дві дози вакцини і вакцинування пацієнта коштує для суспільства, його Бюджету набагато більше!

То для чого тоді мене ще й треба дискримінувати у питаннях користування соціальними благами за ознакою відсутністю вакцинації?!!! Хіба що для того, що комусь треба оправдати використання бюджетних коштів, що для закупівлі вакцини видавалися абсолютно непрозоро, а значить із солідними відкатами! І чому ті кошти, що пішли на закупівлю вакцини для примусової вакцинації населення, не краще було використати для підготовки лікувальних установ для прийому хворих в час пікових навантажень?! Хіба що тому, що тоді чиновникам важче було б їх вкрасти?!

Іван Макар

і