Топ гібридних впливів тижня в Україні

Прокремлівські ЗМІ намагалися дискредитувати 23-й саміт Україна-ЄС, який відбувся в Києві 12 жовтня, просуваючи необґрунтовані меседжі про його результати, зокрема, щодо “масового експорту деревини з України до ЄС” та рекордно високих цін на електроенергію. Вони зосередилися на спекуляціях довкала гострих тем, повністю ігноруючи досягнення саміту, як-от підписання Договору з відкритого неба та двох угод про приєднання до програм «Горизонт Європа» та Креативна Європа».

Маріонетки Кремля, особливо анонімні телеграм-канали, які позиціонують себе як “інсайдерські”, продовжують використовувати розслідування Pandora Papers, а саме того, що стосується президента України Зеленського. Вони поширюють меседжі, ніби Захід сприяє просуванню дискредитаційної інформації, щоб послабити українську владу. Прокремлівські сили зображують це як прагнення більше контролювати Україну, знову підсилюючи наратив про «зовнішнє управління».

Відновились атаки на українську реформу охорони здоров’я – прокремлівські сили звинувачують у переповненні лікарень реформу, а не пандемію COVID-19. Вони апелюють до емоцій аудиторії, стверджуючи, нібито систему охорони здоров’я комерціалізують, не зважаючи на людей. Такі атаки мають на меті дискредитувати медичну реформу та інститути, щоб дестабілізувати Україну в умовах пандемії.

Оригінал статті – на сайті Українського кризового медіа-центру: https://uacrisis.org/uk/top-gibrydnyh-vplyviv-tyzhnya-v-ukrayini-25

і