Пішли комбінаційні ігри треба зберігати спокій і розуміти, хто наші, а хто – ворог

Наші спецслужби підлатали дірки, рясно створені за всі попередні роки, і тепер мають вигляд, який вже влаштовує колег з аналогічних відомств європейських країн і навіть США.

Ми воюємо з підлою ордою, яка обрала терор своїм основним інструментом. Причому, противник втратив почуття міри і не зупиняється вже ні перед чим. Полоній, «Новачок», куля посеред білого дня в центрі міста, вибуховий пристрій в автомобілі – це все те, що зараз замінило льодоруб, укол отруйною парасолькою і інші конторські штучки, добре відомі з недавньої історії.

Чи можна від цього захиститися повністю і при цьому – не зруйнувати основні демократичні принципи? Практика показує, що це неможливо. Чим жорсткіший характер носять заходи щодо запобігання тероризму, тим більше звужується коло прав і свобод. Вони знаходяться в оберненій залежності між собою.

Це прекрасно знають і в Штатах, і в Англії, де спецслужби мають незрівнянно більший досвід і ресурси, ніж наші. Вони зі знанням справи високо оцінюють роботу наших спецслужб і ось чому.

Напевно, багато хто чув про те, що ВСУ, СБУ та інші силові структури отримують потужну технічну, методичну та інформаційну підтримку наших партнерів, в першу чергу – США.

Багато успішних спецоперації, проведені тією ж СБУ, не мали б шансів без такого забезпечення. Це – досить вагомий показник довіри партнерів.

Просто подумайте, які органи США виконують функції, подібні до тих, що виконує СБУ, і не сумнівайтеся, що найкращі фахівці, в конкретних областях діяльності ділилися досвідом з нашими фахівцями, а інші – проводили тренінги з поводження з новими апаратно-програмними комплексами, що дають картинку і звук безлічі перехоплень телефонних розмов противника.

Якщо переговори на Донбасі ще можна якось перехопити звичними засобами, то переговори фігурантів у глибині РФ, з використанням їх каналів зв’язку, цими засобами перехопити неможливо. А записи ці у нас є і вони демонструються публіці.

Тут важливо розуміти, що ця техніка, ці методи роботи, ця оперативна інформація не буде передаватися спецслужбі, перенаселеній агентурою противника. У решето ніхто і нічого не стане вливати.

Якщо справа пішла, то партнери задоволені тією роботою, яка проведена в СБУ по нейтралізації кротів та іншої гидоти.

При цьому, мова не йде про 100% перекриття, такого ніхто і ніколи не зміг досягти, але в основному  вичистили стайні, а критичні сегменти, пов’язані саме з оперативною роботою – прикрили максимально. Це підтверджує цілий ряд заходів, забезпеченням яких займалася СБУ.

Тобто, спецслужби підлатали дірки, рясно створені за всі попередні роки, і тепер виглядають так, що це вже влаштовує колег з аналогічних відомств європейських країн і навіть США. Особливо – США.

У зв’язку з цим, вже не перший раз простежується нова тактика роботи СБУ, якої не було раніше і яка з’явилася недавно. Швидше за все, з нею нам теж допомогли.

Фокус в тому, що РФ воює з нами, розраховуючи на стандартні, совкові способи реагування на ті чи інші загрози.

Не секрет, що велика частина старших офіцерів навчалася за одними і тими ж підручниками, освоюючи однакові прийоми бойових дій, то ж саме і зі спецслужбами. Москва прораховує свої ходи виходячи з того, як повинна діяти СБУ в тій чи іншій ситуації.

Але і військові, і СБУ тепер роблять те ж саме. Вони розуміють логіку дій противника, але самі працюють вже по іншому тактичному і навіть стратегічному малюнку.

Деякі нововведення помітні настільки явно, що тепер зрозуміло, що наші дуже швидко вчаться новому і синтезують ці знання зі знанням про те, як мислить противник і тому проводять комбінації просто феноменальні.

Ми змогли вловити три-чотири явних нововведення, які виявилися для противника неприємним сюрпризом. Спостережні читачі напевно теж їх помітили, а можливо і більше, ніж ми. Тут ми не станемо викладати наші спостереження, але наведемо лише один приклад, настільки очевидний, що ми не розголошуємо ніякої таємниці.

Згадаймо, як діяли спецслужби при затриманні Рубана, а потім і Савченко. З Бабченко все вийшло ще більш жорстко.

Москва настільки захопилася грою, що фахівці з спецслужб проморгали ознаки підстави. Оскільки ЗМІ в РФ не мають власної ініціативи у висвітленні подібних тем і чекають відмашки, то по їх реакції стало зрозуміло, що команда «Фас» вже пройшла і вони зірвалися з ланцюга.

До них долучилася «наша» публіка, яка стала накидати ще з більшим натхненням, ніж кремлівські рупори. І тут на прес-конференції глави СБУ і генпрокурора з’являється живий і неушкоджений Бабченко, а Грицак повідомляє, що не можна було показати його раніше, так як треба було затримати організатора і простежити зв’язок із замовником в РФ.

Звідси напрошується висновок, який саме зараз  найзручніше зробити.

Ми давно, ще на самому початку нашої діяльності заявили про те, що армію і спецслужби виводимо за дужки критики просто тому, що йде війна і вони знаходяться на передових рубежах, фізично борючись з противником.

Тому, вони не повинні думати про можливий удар в спину, і від нас вони його не отримають до нашої перемоги.

Ми бачимо огріхи і промахи наших силових структур, але критикувати їх не станемо тому, що шкоди саме від нашої критики буде більше, ніж користі.

Вони (силові) прямо спілкуються з колегами з США і НАТО і треба думати, що фахівці з країн-партнерів зможуть видати конструктивну і своєчасну критику, ми ж будемо тримати їх тил і робити те, що можемо, для нашої спільної перемоги.

У 14 році ми всі подумки звернулися до військових і спецслужб «На допомогу, друже!» І вони прийшли, вперлися і зупинили ворога ціною своїх життів, які вони віддають прямо зараз, поки ми пишемо ці рядки.

Але і ми повинні чути, що вони нам надіслали те саме повідомлення – з «На допомогу, друже!» І що ми? Думаю, ми знаємо, що робити.-https://www.ar25.org/article/ukrayinski-sylovyky-shvydko-vchatsya-pishly-kombinaciyni-igry-ssha-dopomagayut.html

І останнє, що хотілося б відзначити. Тепер все більше можна помічати, що і військові, і спецслужби, і президент грають в комбінаційну гру. Противник в цій грі  досвідчений і безпринципний і тому  гра важка, але наші комбінації вже дають відчутний результат. Прямо зараз Газпром, а значить і РФ, акуратно женуть в лузу, яка вже проглядається досить чітко.

Але повернемося до Бабченко. Цей приклад повинен показати, як нерозумно може виглядати шалена критика людей, які не розуміють і навіть не здогадуються про те, що вони тільки що побачили частину комбінації.

Усе! Пішли комбінаційні гри і треба зберігати спокій і чітко розуміти, хто наші, а хто – ворог.

 

Джерело

і