Резиденція національної гідності стартувала в Урзуфі

11 вересня, під Маріуполем , в декількох  десятків кілометрів від фронту, стартував захід «Резиденція національної  гідності», який проходить за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

До резиденції, яка базується в селищі  Урзуф, з’їхалося кілька десятків молодих українців з усіх куточків України.

Серед молоді і звичайні кур’єри , і студенти, і  працівники  сфери послуг та менеджери, які вирішили на свої очі побачити, чим живе Донеччина, пізнати історію заселення цього регіону,  спробувати зрозуміти події, які відбуваються на території Донбасу та всієї України.

Артем Ловягін, керівник проекту «Резиденція національної  гідності», голова правління ГО “Гуманітарна ліга”: Наш проект має досить амбітну ідею – поєднати молодь з усіх областей України і показати їм, що Донбас – це теж Україна, знайти спільну ідею, яка поєднає молодь сходу і заходу. Ми плануємо  показати Донбас як невід’ємну частинку України, яку треба захищати, а не відрізати, але для цього треба знати історію, узнати правду про події, які відбуваються на Донеччині, навчитися любити Україну в усіх її проявах.

 

Відкривали захід Артем Ловягін, голова Громадської організації «Гуманітарна ліга», Любов Раїзова, директор будинку культури та Ростислав Раїзов, керівник молодіжного центру селища Урзуф.

 

Любов Раїзова: Нам дуже приємно, що для проведення заходу вибрали територію нашого селища: ми, греки Приазов’я, любимо нашу землю, пишаємося нашою історією і завжди раді добрим гостям. Ми маємо спільну історію, яка має бути єдиним підгрунтям для відновлення миру на Донбасі.

 

Як повідомили організатори, в Урзуфі базується полк “Азов”, який вже готовий залучити учасників до  армійського вишколу, а будинок культури буде центром патріотичного виховання, де походитимуть лекції, зустрічі, виставки, показ фільмів патріотичного направлення.

Після офіційного відкриття була екскурсія селищем Урзуф,  відбувся вечір знайомств учасників табору та місцевого населення біля символічного дружнього багаття на березі Азовського моря.

 

 

 

і