“Дракон у нас не з’явиться – крила обріжуть”. Відповідь Зеленського

Володимир Зеленський (скриншот з відеозапису)

Українське громадянське суспільство не допустить встановлення авторитарного режиму або правління диктатора, якщо комусь у владі спаде на думку така ідея. Про це заявив президент Володимир Зеленський, відповідаючи на питання студента під час виступу в Стенфордському університеті в США.

 

Той повідомив, що “народився в Харкові, хоч і росіянин”. Потім запитав: чи не стане Зеленський людиною, яка пішла битися з “драконом”, як в однойменній п’єсі радянського драматурга Євгена Шварца, але в підсумку сама стала таким самим “драконом”.

Голова держави нагадав, що вже понад два роки стоїть біля керма країни, і зіронізував, що “у ваших знайомих (в Росії, – ред.) ситуація складніша, але це вибір вашої країни”.

“А українське громадянське суспільство настільки сильне, вільне і демократичне, що хто б і що не хотів, хто б собі що не придумав, “дракону” з’явитися в Україні неможливо. Крила підріжуть”, – сказав Зеленський.

 

Він додав, що в українців і росіян “є спільна історія і перемоги, і дуже багато великих людей”, але “так вийшло, що політика РФ інша: спрямована на те, щоб щось забрати, а не дати”.

На думку президента, в цьому плані “з роками все зміниться: ми все одно сусіди, і буде позитивний результат”.

Відповідаючи на питання, Зеленський також зазначив, що “українці російську мову знають, а ось росіяни українську – не дуже”.

і