Росія знову надурила: В “ЛНР” і “ДНР” неможливо голосувати на виборах в Держдуму навіть онлайн

На окупованому Донбасі проголосувати дистанційно на виборах у Держдуму, навіть маючи підтверджений профіль на сайті “Держпослуг”, без виїзду в Росію неможливо

Росія знову надурила: В "ЛНР" і "ДНР" не…

Справа в тому, що для підтвердження заявки на голосування потрібно мати номер телефону, який підв’язаний до банківської картки російського банку. А банки Росії не видають картки на паспори, що роздают в “ЛНР” і “ДНР”, оскільки вони без реєстрації на території РФ.

Про це повідомив пропагандист з Донецька Сергій Макаренко, передає Depo.Донбас.

Він зазначив, що вже тиждень намагаєся подати заяву на сайті “держпослуг” – не працює сторінка.

“У мене форма реєстрації не працює з усіх браузерів, з усіх пристроїв під управлінням різних операційних систем. Сьогодні прийшла відповідь: Не можна зарегитися, якщо не підтвердити телефон. Здавалося б, ввів цифри з смс і готово, так? Ні! Це можна зробити тільки через банк, а банк не видає карту на наш паспорт РФ (без реєстрації), тільки на укр. За підсумком, карту (у мене Ощад) видану на укрпаспорт, прикріпити до держпослуг неможливо”, – зазначив Макаренко.

“Коротше, проголосувати якщо і вийде, то тільки через танці з бубном або через виїзд в Росію. Знаючи, як довго перетинати кордон, я, мабуть, утримаюся. А так, забув, мало бути просто громадянином, потрібно проживати в одному із зазначених на скрині суб’єктів, яким “Л-ДНР” не є. У мене все”, – підсумував він.

Нагадаємо, з січня 2021 року Росія на окупованому Донбасі розпочала пропагандистську кампанію з оформлення страхового номеру індивідуального особового рахунку (СНІОР), російською – СНИЛС, для тих мешканців, які отримали російські паспорти. Ця кампанія була націлена на те, що при отриманні СНИЛС мешканці “ЛНР” і “ДНР” перетворяться на виборців і через портал “Держпослуг РФ” зможуть зареєструватися і онлайн проголосувати на виборах у Держдуму.

Паралельно з цим провладна партія “Єдина Росія” проводила на окупованому Донбасі агітацію, усілякі заходи і форуми.

 

і