“Націоналістичні замашки”: як окупанти реагують на інтерв’ю Зеленського телеканалу “Дом”

Зокрема, президент України зазначив, що не можна вести переговори з людьми, в руках яких зброя, та закликав жителів тимчасово окупованого Донбасу, які відчувають себе громадянами Росії, шукати собі житло в РФ, адже Донбас ніколи не буде російською територією. Також Зеленський заявив, що успіх у питанні повернення окупованих територій і встановлення миру в Україні на 90% залежить від президента РФ Владіміра Путіна.

Інтерв’ю Зеленського викликало бурхливі реакції серед представників так званої влади “ДНР” та “ЛНР”, а також – у російських ЗМІ. Зокрема, “голова” “МЗС ДНР” Наталія Ніконорова заявила, що “президент України знову показав слабкість і некомпетентність”. Окупантка звинуватила Зеленського в поганому знанні історії, мовляв, він не знає, що Донбас завжди був російським і російськомовним регіоном, а також заявила, що українська влада досі не розуміє справжніх причин конфлікту на Донбасі, “конфлікту, який почався не лише і не так через дійсно об’єктивно наявну любов до Росії, а насамперед через небажання Києва чути нас, нашу думку, нашу незгоду з беззаконням подій на Майдані”.

Коментуючи слова Зеленського про незаконну паспортизацію РФ на Донбасі, “МАЙ ДНР” зазначив, що “одна з головних тривог Зеленського – що жителів Донбасу може хтось захистити”. Пропагандистський канал переконує, що “зелений маньяк хоче вбивати якомога більше і безкарно”, а також стверджує, що “цим інтерв’ю Зеленський визнав: Україна 8-й рік бомбить Донбас виключно з нацистських міркувань”.

Читайте також: Брехня, маніпуляція та обгрунтування нового етапу війни: реакція соцмереж на статтю Путіна про “єдність росіян і українців”

“Зеленський своїм інтерв’ю (як і усім своїм правлінням) зробив більше для розколу України, ніж усі його попередники разом узяті. Але також він зізнався в тому, що всі 30 років існування цієї держави основним завданням влади був саме розкол країни”, – пишуть пропагандисти.

Ватажок “ДНР” Денис Пушилін заявив, що слова президента України про росіян на Донбасі, яким варто виїждати в Росію, – це “незаперечні докази непридатності української влади”, і додав, що зараз на окупованих територіях Донбасу “постійно проживає понад 600 тисяч громадян Росії”. А пропагандист Алєксєй Гумільов жаліється, що “чергова спроба переконати нас любити Україну знову прозвучала нацистською мантрою “Чемодан – вокзал – Росія”.

Представник окупаційної влади Криму Єфім Фікс зазначив, що “якби Зеленський ставився відповідально до трактування історії, то знав би, що Крим – це історично російська земля, в 1990-их незаконно і тимчасово приватизована Україною”, і додав, що Зеленський хороший і талановитий гуморист, але історично безграмотний політик. Також окупант запропонував президенту України відвідати Крим, але попередньо відмовившись від “націоналістичних замашок”.

Читайте також: Ярослав Чорногор: “Кримська платформа видається перспективним інструментом на шляху звільнення півострову від російської окупації, адже кримці сприймають її як символ відновлення справедливості”

Офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова стверджує, що “Володимир Зеленський, замість того, щоб об’єднувати Україну і її багатонаціональний народ, кидає в людей яблуко розбрату, добиваючи країну”. “Газета.ру” пише, що, на думку офіційного представника МЗС РФ, політика Зеленського “спричинить реальну здачу суверенітету України”. “Якщо тим, хто відчуває себе росіянами, Зеленський пропонує виїхати, то слід бути чесним до кінця і запропонувати аналогічне тим, хто рветься в ЄС і НАТО”, – додала Захарова.

і