Доба на Донбасі: окупанти безпілотником скидали гранати на позиції ЗСУ, один військовий загинув

 

Протягом минулої доби, 13 квітня, було зафіксовано 5 порушень з боку збройних формувань Російської Федерації. Троє військових ЗСУ отримали поранення, один військовий загинув.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”, неподалік населеного пункту Південне, окупанти обстрілювали позиції українських захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру.

Біля селищ Зайцеве та Катеринівка – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У передмісті населеного пункту Майорськ, БПЛА противника перетнувши лінію розмежування, здійснив скидання гранат на позиції наших підрозділів, внаслідок чого один військовослужбовець отримав поранення, несумісне з життям.

У прес-службі зазначають, що командування об’єднаних сил висловлює співчуття рідним та близьким загиблого захисника.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”, поблизу селища Первомайське, російські окупанти відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів, за минулу добу, 3 військовослужбовці Збройних Сил України отримали поранення. Воїнам надано необхідну медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу.

На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Станом на 7 годину ранку, 14 квітня, з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню.

Так, неподалік населеного пункту Світлодарськ, ворог відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

У районі населеного пункту Майорськ ворог здійснив дистанційне мінування з автоматичних станкових гранатометів мінами ПОМ-2.

За ранок бойових втрат серед наших захисників за поточну добу немає.

і