Таємниці підземного соляного світу

У найстаршій соляній шахті Донеччини, яка функціонує вже близько 140 років, відкриють новий туристичний маршрут “Таємниці підземного соляного світу”. Для відвідувачів він стане доступним вже з квітня 2021 року.
Рудник №1 ДП “Артемсіль” стане справжньою скарбницею для любителів оригінальних фото: тут вам і зони зі світловими ефектами, і прозорі монокристали, і багатотонна соляна глиба-трибуна, і соляні барельєфи та скульптури. На глибині 200 метрів тут також розташований музей солевидобутку з цінними експонатами та церковний музей, який є справжньою родзинкою маршруту.
«Такі місця варті того, щоб про них знали і місцеві мешканці, і українці з інших регіонів, і навіть іноземці. Щоб знали і відвідували. При правильному підході соляні шахти можуть стати одним із символів Донеччини, а соляний туризм – важливою статтею доходу і підприємства, і області», – коментує Голова Донецької ОДА

Павло Кириленко

.

Очільник зазначив, що соляні шахти можуть стати, зокрема, й місцем для лікувально-оздоровчого туризму, адже мікроклімат соляних печер позитивно впливає на організм людини.
На підприємстві повідомляють, що вже цього року планують запустити ще один інтерактивний маршрут зі світловим та звуковим шоу.

 

і