Дмитро Снєгирьов про ситуацію на Донбасі: “Армія стала заручником політичних ігор”

Свою думку щодо ситуації на лінії розмежування протиборчих сторін на Сході України висловив ведучий і співголова Громадської ініціативи “Права Справа” Дмитро Снєгирьов на своєму каналі в YouTube.

Зокрема, він пояснив, чи виконується режим припинення вогню, а також, що означає відкриття нових контрольних пунктів в’їзду-виїзду на Донбасі.

Він підкреслив, що за результатами засідання ТКГ сторони дійшли згоди щодо повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня поточного року .

За словами Дмитра Снєгирьова, одночасне відкриття КПВВ “Щастя” і “Золоте” свідчить про фактичну згоду української сторони на вимоги російської сторони. З 2015 року саме представники так званої “ЛНР” вимагали одночасного відкриття двох КПВВ, а саме: в Щасті і в Золотому. Тоді, як українська сторона наполягала на відкритті КПВВ саме у Золотому.

Він підкреслив, що за інформацією місцевих джерел ГІ “Права Справа”, на окупованих територіях Донбасу фіксується передислокація важкої бронетехніки окупантів.”Стале перемир’я, про яке розповідають у засобах масової інформації, фактично, не виконується. Питання безпеки не варто прив’язувати до виконання політичних домовленостей”, – зауважив Снєгирьов.

Він підкреслив, що КПВВ “Щастя” і “Золоте” були відкриті, як і планувалося 10 листопада. Натомість, окупанти не пропускають громадян з території України на територію ОРЛО.

У цьому контексті він звернув увагу ще на один факт. Штаб ООС видав розпорядження про закриття КПВВ “Станиця Луганська” до 15 листопада через погіршення епідеміологічної ситуації в регіоні. Утім 10 листопада штаб ООС видав контраверсійний наказ про відкриття КПВВ, а не 15-го, як було вказано у попередньому наказі.

Тобто, фактично українська армія стала заручником підкилимних політичних ігор, коли попереднє розпорядження штабу ООС, було скасоване заради демонстрації намірів української сторони щодо виконання своїх зобов’язань у нормандській підгрупі. Водночас, поставлена під загрозу епідеміологічна ситуація – масова міграція потенційно заражених коронавірусом жителів тимчасово окупованих територій, може збільшити кількість хворих на підконтрольній території України.

Прес-служба ГІ “Права Справа”

і

About Дмитро Снєгирьов 1221 Articles
співголова ГІ "Права Справа"