СКУ запускає базу даних аналітики щодо України

Світовий Конґрес Українців (СКУ) має приємність повідомити про запуск бази даних аналітики, яка зібрала академічні та політичні дослідження з Європи, Північної Америки та інших частин світу, а також офіційні документи про Україну міжнародних організацій, зокрема ООН, ОБСЄ, Ради Європи, НАТО та ЄС.

Цю базу даних підготувало та буде постійно поновлювати Представництво СКУ зі зв’язків з міжнародними організаціями в Брюсселі, яке доклало всіх зусиль, щоб зробити її зручною та ефективною. База даних аналітики призначена для політиків, дослідників, експертів, журналістів, студентів та всіх, хто цікавиться якісною аналітикою та міжнародним поглядом на Україну.

Ця пошукова база даних містить зокрема посилання на книги, публікації, короткі інформаційні матеріали, наукові праці та інші джерела, пов’язані з нинішньою ситуацією, процесом реформ в Україні та її європейською і євроатлантичною інтеграцією, а також з російською агресією та дезінформацією і двосторонніми відносинами України з державами Східного партнерства та іншими країнами. Вона пропонує можливості широкого пошуку, сортування та фільтрування за датою публікації, автором, заголовком, ключовими словами, видавництвом та установою, типом роботи та мовою.

“Світовий Конґрес Українців сподівається, що ця база даних буде сприяти інформуванню міжнародного співтовариства про перетворення України на європейську, реформовану та сучасну державу,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

“Світовий Конґрес Українців вітає пропозиції та рекомендації щодо включення інших джерел, а також шляхів покращення взаємодії з користувачами та цінністю цієї бази даних аналітики,” – заявила Директор Представництва СКУ зі зв’язків з міжнародними організаціями в Брюсселі Марина Ярошевич.

З базою даних аналітики щодо України можна ознайомитись ТУТ.

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ має мережу складових організацій та зв’язків з українцями у 53 країнах. Заснований у 1967 р., СКУ в 2003 р. був визнаний Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.

 

і