В окупованій Макіївці страйкарі зупинили металургійний завод, – ЗМІ

Співробітники Макіївського металургійного заводу оголосили страйк і повністю зупинили роботу підприємства. Металурги вимагають виплати повної суми заборгованості по зарплатах з початку червня

Причиною для бунту стала чергова затримка виплати заборгованості за кілька місяців. Аналогічна ситуація днями сталася в Єнакієвому, розповідає Еспресо.TV з посиланням на GuildHall.

Незважаючи на вмовляння директора Ніколаєнко, ніхто зі співробітників так і не вийшов на роботу в нічну зміну. Більш того, робітники перегородили всі під’їзди до підприємства бетонними блоками. Протестуючі звернулися до колег з Кадіївки (колишній Стаханов) й Алчевська з проханням приєднається до бунту. Намагаючись стримати невдоволення населення, керівництво так званого “Внєшнєторгсервіса” виплатило Стахановському заводу феросплавів і Алчевському металургійному комбінату – 10% боргу за липень.

“Окупаційна влада вимагає від працівників підприємств негайно стати до роботи і смиренно чекати виплат. Ось тільки обіцянкам керівництва ніхто давно не вірить. Бойовики ризикують залишити місто без опалення, оскільки централізована система опалення безпосередньо зав’язана на виробничих потужностях підприємства”, – зазначається у повідомленні.

і