Люди Медведчука готують загони “тітушок” до повторення сценарію 2014 року

Про це в інтерв’ю одному з українських YouTube-каналів розповів відомий громадський активіст, учасник Євромайдану та війни на Донбасі Євген Карась, передає Еспресо.TV.

Він уточнив, про яке саме середовище йдеться, – “люди Медведчука”.

“Люди Медведчука по всіх областях України зараз арендують різні стрілецькі клуби, клуби навчання тактичній медицині. На Закарпатті у них люди навіть займаються мінно-підривною підготовкою. Запрошують фахівців з Києва. Вони по 15, по 30 людей викуповують цілі полігони і тренуються, тренуються, оформляють зброю тощо”, – зазначив Карась.

Фінансування подібних заходів, за його даними, йде через близький до Росії паливно-мастильний бізнес.

“Грошей у них вистачає щоб купити всіх “тітушок”, всіх їх озброїти і вони підуть на убой”, – додав Карась.

Тобто, за його словами, є цілком реальна загроза розгортання сценарію подій по аналогії з 2014 роком, коли спершу за сприяння тогочасної влади чинили беззаконня “тітушки”, а потім з’являлася справжня російська бойова агентура, яка вже своєю чергою торувала шлях військам РФ.

“Я тут прихильник людей з Донецька і Луганська, які вважають, що коли приходить “русская весна”, з нею не треба розмовляти, її треба давити, тому що усі ці ідіоти за гроші є першим транзитним етапом, після якого вже заходять “мотороли”. Перший бій “Мотороли” був у Харкові, на Римарській, саме з “Азовом”, – нагадав Карась.

Що ж стосується нинішньої ситуації, то поки що, як вважає активіст, правоохоронні органи на неї не реагують.

і