В ОРЛО у підвалах будинків почав вибухати метан: у омбудсмена зробили заяву про наслідки ліквідації шахт окупантами

шахта

Затоплення шахт на тимчасово окупованій території Луганщини призводить до виходу на поверхню метану, який скупчується у підвалах будинків та вибухає.

Про це повідомив у Фейсбуці представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський, передає Час Пік.

“Наші джерела інформації повідомили, що на тимчасовоокупованій території Луганської області, в Перевальському районі постійно фіксуються випадки вибухів (не великої потужності) газу метан в погребах часних домівок людей. Це трапляється внаслідок проникнення газу метан з ліквідованих шахт окупованої Лугащіни.

Після консультацій з спеціалістами та науковцями у гірничій галузі, ми дійшли висновку, що це трапляється внаслідок того, що з ліквідованих шахт не відкачуються вода, яка виштовхує повітря та газ метан на поверхню. Газ метан проходить через сісмологічні тріщини та виходить на поверхню, та в багатьох випадках скоплюється у підвалах та погребах будинків та може в любий момент вибухнути, що становить небезпеку для місцевого населення”, – повідомив Лисянський.

Він підкреслив, що подібні дії окупаційних адміністрацій РФ в ОРДЛО наражають на небезпеку місцеве населення. Фактично окупанти не закрили шахти, а просто їх кинули, нехтуючи правилами промислової безпеки.

і