Путін відкинув умови Києва щодо виборів в ОРДЛО

Президент РФ вирішив шантажувати Зеленського дестабілізацією у зоні бойових дій.

Путін відкинув умови Києва щодо виборів в ОРДЛО

Путін не хоче виводити війська з окупованого Донбасу і погрожує Зеленському черговим загостренням© Сайт президента России

У ході телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським російський президент Володимир Путін відкинув затверджені Верховною Радою умови проведення виборів у ОРДЛО і пригрозив черговою дестабілізацією. При цьому відповідальність за зрив процесу політико-дипломатичного врегулювання він поклав на українську сторону.

Путін стверджує, що постанова Верховної Ради про місцеві вибори 2020 року нібито суперечить мінським домовленостям і «ставить під загрозу перспективи врегулювання».

Президент РФ також «висловив стурбованість» у зв’язку заявами «високопоставлених офіційних осіб України про неприйнятність ряду положення «Комплексу заходів» та необхідність їх перегляду». Очевидно, Путін мав на увазі віце-прем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, який неодноразово звертав увагу партнерів України в нормандської четвірці на неможливість реалізації низки положень «Мінська».

З повідомлення прес-служби Кремля, оприлюдненого увечері 26 липня, також випливає, що Путін намагався тиснути на Зеленського, наполягаючи на тому, що «позиція щодо безальтернативності мінських домовленостей повинна знайти своє підтвердження в реальних діях київської влади».

Читайте також: Виведення російських військ і контроль над кордоном: Українці в ТКГ нагадали умови для виборів в ОРДЛО

Як повідомлялося, Верховна Рада затвердила постанову про проведення місцевих виборів восени. Документи подані умови, при яких буде можливим проведення виборів в ОРДЛО, Автономній Республіці Крим і Севастополі: повна деокупацыя і виведення російських військ, відновлення українського контролю над кордоном, конституційного ладу і правопорядку на цих територіях. Вибори мають відповідати стандартам ОБСЄ.

В РФ заявили, що рішення Верховної Ради нібито суперечить Мінським домовленостям.

і