Гордон сидів, розвісивши вуха – жахливий блювотний стиль

Тривають дискусії про стандарти журналістики. Роздуми класика суч укр журу Юрія Луканова.

1. Брати інтерв’ю у ворогів можна. 2. Якщо ти ворогу ставиш уточнюючі запитання, які не дозволяють йому вішати локшину на вуха – це ок. Якщо ти просто підставка для мікрофона, то ти працюєш на ворожу пропаганду. 3. Ні Поклонську, ні Гіркіна – не дивився. Але колись подивився з Оленою Бондаренко.

Вона там відверто брехала і плела всяку хрінь, а Гордон сидів, розвісивши вуха і не заперечував, не ставив уточнюючих запитань. Крім того, він її вилизав з самого початку. Так само, як вилизував інших, з ким розмовляв. Принаймні, з тих двох чи трьох інтерв”ю, які я намагався дивитися.

Лише з Бондаренко додивився до кінця з суто професійного інтересу. Все решта – жахливий блювотний стиль, який викликає просто фізіологічну відразу. Майже не сумніваюся, що і наступні інтерв’ю були такі самі.

Підставка для мікрофона Гордон з таким стилем інтерв’ю легалізує злочинців у нашому інформаційному просторі.

Якщо я помиляюся зі стилем інтерв’ю з Поклонською і Гіркіним і він їх розшматував, то готовий вибачитися.
PS. Тут він ще й заяву зробив, що він, виявляється, агент спецслужб і робив це для Гааги. Така заява – це щось на зразок журналіста, який засвітився із зброєю в руках.

Вона загалом дискредитує професію. Журналістів починають сприймати або як агентів , або як бойовиків. Це породжує для них відповідні ризики.

Юрій Луканов

і