ТРЕТІЙ ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ХУДОЖНІЙ ПЛЕНЕР “СИНІЙ ПТАХ” ВІДБУВСЯ!

Втрете гостинно приймав Донецький обласний художній музей юних художників на пленері «Синій птах-2018» – мистецькій акції в галузі української культури і мистецтва, спрямованої на пошанування життєтворчості О.І.Шевченко самобутнього художника, засновника Музею архітектури, побуту та дитячої творчості у с. Прелесне. Під розлогою тополею пройшло відкриття пленеру.

Куратор Світлана Непочатова представила учасників – учнів художньої школи і школи мистецтв №3 м. Краматорська, художньої школи м. Дружківки, школи мистецтв №1 м.Слов’янська і художньої студії «Фантазія» с. Новоселівка Слов’янського району, наголосивши на їх досягненнях у галузі образотворчого мистецтва, з привітальним словом виступив заступник директора музею з наукової роботи Володимир Півень.

Розпростер крила «Синій птах» – зарясніло мольбертами подвір’я музею і старовинної садиби засновників села Бантишів. Натхнення, радість творчості і спілкування панували на творчих майданчиках. До учнів приєднались і викладачі і члени журі, створивши таким чином своєрідні творчі майстерні за жанрами образотворчого мистецтва.

Швидко пролетів час і перед журі постало вкрай складне завдання: визначити трьох переможців, котрі отримають як дарунок від Ольги Михайлюк, засновника і організатора Міжнародного Форуму дитячої творчості «Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа», запрошення для участі у Святі дитячої творчості у Львові, яке відбудеться 01 червня 2018 року та у літніх пленерах 02 – 07 червня 2018 року. До складу журі увійшли члени Спілки художників України Володимир Радковський і Сергій Садчиков, культуролог і мистецтвознавець Володимир Півень. Переможцями були визнані: 1 місце – Куксова Марія (Художня школа м. Дружківка, викладач Воронцова Анфіса Володимирівна ), 2 місце – Білим Софія, 3 місце – Кузнєцова Софія (художня школа м. Краматорськ, викладач Новікова Ірина Олександрівна).
У нагородженні переможців взяли участь завідувач сектору ужиткового та декоративно-прикладного мистецтва Донецького обласного навчально-методичного центру культури Інга Ширяєвська і співробітник Тетяна Дергачова, вклад яких у організацію і проведення пленеру важко переоцінити.

Просто неба, поряд зі старовинною українською хатою і вітряком, була влаштована підсумкова виставка.
Залишали мальовниче село пізно ввечері, з надією повернутися наступного року.

У наступному дописі про пленер «Синій птах» ми розмістимо фотороботи вихованців класу сучасної цифрової фотографії школи мистецтв №1 м. Краматорська (екер. Петро Чередниченко). Виставка-репортаж, створена під час пленеру, стала справжнім дарунком для учасників мистецької акції.
Дякуємо Оксані Дашивець, керівнику художньої студії «Фантазія» за чудові фото, якими вона поділилась з усіма нами!

і