Сергій Жижко: Кандидатами у перші бариги нового віце-премєра стануть сам премєр і Аваков

Для порятунку України хочуть призначити, для початку віце-премєром, Саакашвілі.

Характерною особливістю алгоритму дій, психотипу цього політдіяча є непереборне бажання бути в центрі уваги і бути першим над іншими.

Виглядає, що він стартує як “людина Єрмака”, який його має не тільки захистити від скандалу торгівлі посадами через свого брата, але й допоможе збільшити команду, закріпитися регентом біля президента.
Якщо, все таки, президент Зеленський відкине вагання і наполяже, то голоси для посади Саакашвілі знайдуться.

Кандидатами у перші бариги нового віце-премєра стануть сам премєр і Аваков. Саакашвілі не буде спокійно сидіти і погідливо кивати головою на нарадах уряду, які у монотонно прагматичному режимі проводитиме премєр Шмигаль. Він розкине десятки зауваг, пропозицій, ініціатив і все це вимагатиме втілювати за надкороткий проміжок часу.
Потік проектів законів отримає і голова ВР Разумков і сама фракція “Слуг народу”.
Авакова усунути важче, але, восени, разом із всім урядом можливо.

Скоріше, новий віце-премєр втрутиться і в улюблену тему – “боротьбу з корупцією”, вимагатиме заміни керівництва НАБУ і САП та ДБР на своїх лицарів. Для того йому буде потрібна команда із друзів з першої батьківщини.

Очевидно, не подолавши ці проблеми, він не буде втручатися у створення своєї партії і боротьби за головну посаду в державі.
Але все можливо. Адже спробу усунути свого друга Порошенка він робив.

Сергій Жижко

і