Як до подолання коронавірусу готуються американські лікарні

Американські лікарні готові до пандемії коронавірусу, а державний та приватний сектор працюють разом для того, щоб протидіяти розповсюдженню хвороби, – в цьому громаду запевняють влада, медики та фармацевти.

Президент Трамп у п’ятницю оголосив по всій країні надзвичайний стан, а це дозволяє використати федеральні кошти на боротьбу із вірусом.

Від часу початку спалаху COVID-19 в Китаї американських лікарів почали готувати до приходу вірусу до США. Роберт Вайлі, лікар шпиталю у Клівленді, каже: “Ми підвищуємо рівень готовності нашого медперсоналу. Йдеться, серед іншого, про користування засобами захисту: як надягати та знімати речі так, щоб не заразитися”.

Деякі лікарі мають спеціально обладнані кімнати, де лікують хворих на гострі інфекційні захворювання. Питання в тому, чи кожна лікарня має устаткування, щоб упоратись із хворими на COVID-19.

Ґленн Вортманн, лікар шпиталю MedStar у Вашингтоні, розповідає: “На це питання відповісти дуже важко, все залежить від навантаження. Звичайно, якщо буде навала пацієнтів, з цим не впорається жодна лікарня світу”.

Відтак, пацієнтів заохочують отримувати медичну допомогу Скайпом чи телефоном. Стеван Вітт, лікар шпиталю університету Міссурі, каже: “Це чудове рішення і у випадках із грипом, і з коронавірусом. Пацієнта можна швидко обстежити, відповісти на їхні питання, ми можемо відправити тих, хто потребує шпиталізації, до лікарні. Разом з тим, ті, кому не потрібне амбулаторне лікування, залишаються в безпеці”.

Інший спосіб знизити ризики зараження – проводити тестування в спеціальних наметах поза межами лікарень чи навіть не виходячи з власного авто. Перші такі мобільні пункти перевірки раніше запровадили у штаті Колорадо.

80-85% пацієнтів навіть не потрібно бути в лікарні, вони можуть залишатись вдома. Тому для таких пацієнті це ідеальна ситуація – протестувати їх і відразу відправити додому, – розповідає Вортманн.

Центри з Контролю та профілактики інфекційних захворювань планують дозволити лікарням робити власне тестування, що скоротить час для отримання результатів від кількох днів до кількох годин. Одне з найбільших занепокоєнь залишається – як запобігти розповсюдженню вірусу на медперсонал та пацієнтів у кімнатах швидкої допомоги.

Вортманн додає: “Не допустити розповсюдження вірусу всередині будь-якої організації чи установи – це величезний виклик. Тим більше, що поки ми не маємо вакцини чи ліків проти вірусу. Тож ми мусимо використовувати старі профілактичні методи”.

А саме – використання старих, добре знайомих засобів особистої гігієни.

і