Чому, маючи негативний досвід блокування, керівництво МВС не прийняло рішення щодо евакуації гелікоптерами Airbus H225?

Протягом 2018-19 років в Україну надійшло 4 гелікоптери Airbus H225, з яких три гелікоптери – для аеромедичної евакуації та санітарно-рятувальних операцій ДСНС і ще один – для потреб Нацгвардії.

25 вересня 2018 року, під час робочої поїздки на Чернігівщину міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що у Ніжині буде розташований сервісний центр системи авіаційної безпеки МВС. Крім того він додав, що коли щось трапляється, що потребує концентрації, усі вертолітні сили МВС будуть направлені в одне місце. Так, за словами Авакова, працюють жандармерія і поліцейські підрозділи в усьому світі. Україна у цьому питанні не пасе задніх, а теж переходить у світ нових технологій.

Запитання: чому, маючи негативний досвід блокування можливого приїзду евакуйованих з Китаю у Львівський обласний госпіталь ветеранів війни, керівництвом МВС не було прийнято рішення щодо “переходу у світ нових технологій”, а саме: транспортування евакуйованих на територію медичного центру “Нові Санжари” за допомогою гелікоптерів Airbus H225?

Проведення подібної операції дало би можливість запобігти перекриттю доріг або встановленню блокпостів, та уникнути масових сутичок між “протестувальниками” і співробітниками НПУ. Нагадаю, колона автобусів із евакуйованими з Китаю змушена була прориватися через натовп “протестувальників”. Останні палили вогонь, кидали камінням в автобуси.

Гелікоптер – моделі Н225 – гвинтокрили, які мають вантажопідйомність більше 10 тонн.

Міністерство внутрішніх справ протягом 2019 року в межах бюджетної програми “Створення єдиної авіаційної системи безпеки та цивільного захисту” сплатило за постачання французьких гелікоптерів Airbus 630 млн гривень, ще 1,17 млрд гривень було сплачено у 2018 році.

і

About Дмитро Снєгирьов 1221 Articles
співголова ГІ "Права Справа"