Толкові поради для тих, хто їде в Австрію

Поради для туристів в Австрії. Що треба знати про Відень

В цьому році, серед іншого, ми запланували з дружиною 2 поїздки до Австрії. Одну автомобілем, іншу літаком, оскільки проведемо час в межах міста і немає сенсу добу витрачати на автопробіг .

У Відень на 2-3 дні краще летіти не МАУ чи будь- якою іншою авіакомпанією, а Wizz Air чи Ryan Air до Братислави, яка знаходиться за 80 км. від Відня. Прямо з аеропорту протягом години суперовим автобусом всього за 14€ ви дістанетеся столиці Австрії.

Відразу у Відні треба придбати Vienna City Card https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=3mlPAhugI4g на 24, 48 або 72 години за € 17, € 25 і € 29 відповідно (якщо в плани входять музеї) або проїзний.

Квиток на одну поїздку з будь-якого місця в інше 2,20€, дитячий 1,10 €.

Проїзний на 1, 2, 3 доби 7,60€, 13,30€ і 16,50€. Проїзний на 1 місяць 48,20 €, 1 рік-365 €.

Vienna City Card вигідна туристам для відвідин музеїв і магазинів включає квиток на проїзд на метро, ​​трамваях і автобусах Віденя, плюс поїздки на автобусах Hop-On Hop-Off від Big Bus Toursі 210 знижок – від музеїв до таверн.

Проїзд на метро, ​​трамваях і автобусах (квитки на метро (U-Bahn), ​​трамвай і автобуси у Відні єдині) дасть вам велику економію коштів і надзвичайну мобільність, оскільки транспорт там не дешевий. З кожним власником Vienna City Card може безкоштовно їхати одна дитина до 15 років. При цьому, мережа зупинок в будь-якій точці міста така щільна, що ходити пішки майже не прийдеться.

Ще у них є швидкісні поїзди S-Bahn (типу нашої електрички), швидкісні поїзди з міжнародного аеропорту Швехат в центр Відня, якщо ви дісталися у Відень напряму. Таксі дороге і насправді не потрібне.

Для авто є мережа парковок (3,40 € на добу). Паркування в місті дуже дороге. Штраф за неправильне паркування 35 €, за безкоштовний проїзд 103€.

Volodimir Bondal

і