Генделикомен Гусовський паплюжить Золоті ворота!

“Торгаші” вже добралися до символічних куточків Києва, перетворюючи святі для кожного українця місця у банальні генделики-розливайки, як це робить одіозний депутат Київради, “ресторатор” Сергій Гусовський.

Цей діяч реально спаплюжив унікальну пам`ятку – Золоті ворота, що моніториться ЮНЕСКО і входить до охоронної зони Національного заповідника “Софія Київська”! Крихітну зелену зону, де призначали побачення кілька поколінь киян, хитро перероблено у літню терасу крутого ресторану з захмарними цінами. Нині тут можуть зустрічатися хіба валютні повії з клієтами…

Кому вони потрібні, перші романтичні побачення студентів, коли “пре бізнес”!

Золотоворітський сквер  – сакральне  місце України, улюблене місце прогулянок киян та гостей столиці.

Саме тут знаходиться безцінна  пам’ятка оборонної архітектури Київської Русі, гордість Ярослава Мудрого – Золоті ворота , які  належать до найдавніших споруд Східної Європи.

Після реконструкції історична пам’ятка  та  сквер навколо неї  стали  місцем релаксу –  десятки паркових лавочок  гостинно запрошували подорожніх присісти і зануритися в затишну атмосферу Града Ярослава, погодувати голубів і  відчути  неповторний київський затишок, яким так славиться українська столиця.

Детально про Золоті ворота пише сайт Національного заповідника “Софія Київська”, керівництво якого чомусь вперто “не помічає” пиво-алкогольну самодіяльність кабачного депутата Гусовського в охоронній зоні, якою так переймаються експерти ЮНЕСКО. Таке враження, що на безкоштовне мартіні заходять… – https://st-sophia.org.ua/uk/muzeyi/zoloti-vorota/zoloti-vorota/

На початку 2000-х , власник  ресторану “Пантагрюель” Сергій Гусовський,  вирішив розширити свій ресторанний бізнес  і організував навколо фонтану літній майданчик. Звичайно, киянам  це не сподобалося, та проблеми простих смертних Гусовського не обходять. Головне – нажива! Він, як той Батий, практично знищив культурний ландшафт  історичної пам’ятки Києва.

Зараз Гусовський має амбітні плани вмоститися на мерський трон і розвернути свою ресторанну імперію по всьому Києву.

А для ресторанів та магазинів потрібна земля і приміщення.  І для цього треба йти у  владу – саме на депутатській ниві більшість бізнесменів знаходять своє  «поле чудес».

Після Революції Гідності, яка відкрила двері до влади   багатьом авантюристам та негідникам, Гусовський  стає депутатом Київської міськради VII скликання від партії «Самопоміч».

У 2014 року він  очолив фракцію «Об’єднання «Самопоміч» і під партійною парасолькою  проводив благодійні, освітні, спортивні акції. Показово бореться за збереження культурної спадщини – ламає паркани новобудов під телекамери, піариться на фоні смітників… Але амбіції перемагають – у 2015 році він балотується на мера Києва.

Як пишуть політологи того часу,  «Гусовский не так известен избирателям, но, именно популярность “Самопомощи” в Киеве могла сделать его одним из фаворитов предвыборной гонки. “В электоральном плане Гусовский является слабо раскрученным кандидатом. Но, сам бренд партии достаточно влиятельный”.

Тоді Гусовський «пролетів» – набрав лише 67 тисяч 197 голосів (7,71%), але плани не змінив – київський Олімп стає його головною метою.

Зараз заради піару Гусовський світиться на всіх скандальних забудовах Києва, захищає Поштову площу,  бере участь в різних заходах та зібраннях, проводить благодійні акції.

Гусовського цікавлять виключно  власні амбіції та престиж. Навіть свою приймальну пан депутат відкриває не в новобудовах чи сучасних  бізнес-центрах, а в історичному центрі столиці, біля Бессарабки, у пам’ятці архітектури.

Тепер, маючи невеликий офіс за Бессарабським ринком.  Гусовський починає набирати  команду для майбутніх виборів.

Гусовский не цурається ніяких дій  – заради власного  бізнесу і майбутнього мерського крісла він готовий йти на любі афери.

Його активність вже починає багатьох дратувати  – під час чергового засідання Сергія Гусовського за надмірну активність обливають зеленкою. Як кажуть в народі – дістав! Та чи  зупинить це його перед майбутніми виборами? Подивимось.


А поки що корінних  киян хвилює – коли приберуть генделик Гусовського біля Золотих Воріт? У наступному літньому сезоні люди  знову будуть сидіти на бордюрах  біля входу в метро?

2015 року Гусовський, використовуючи свій депутатський мандат, знову продовжив оренду в сквері «Золоті ворота» у Київраді. Чого мовчить  керівництво Національного заповідника «Софія Київська» адже сквер відноситься до охоронної зони  заповідника? Чи  тут теж  корупційна схема? Як таку ганьбу пояснити виборцям? Чи “активістам”, більшість з яких щедро проплачені?!

Для довідки 

Пляшка  коньку Hennessy – 9700 грн. ( 50 гр – 690 грн)
Пляшка мартіні -1500 грн. 
Тальята з яловичини гриль по-тосканськи  (на двоїх) – 1400 грн.
Зелені тальятелле з креветками, білими грибами та червоною ікрою -360 грн.
Пляшка води 750 гр -140 грн
Кава з морозивом – 110 грн
Тірамісу -140 грн

Середній чек на обід на одного – 700 грн

 

Порушені всі закони, архітектурні норми. Чи не час проблемою зайнятися НАБУ, прокуратурі, фіскальним органам? Та і меру міста, депутатам Київради пора “розплющити широко розкриті очі” і побачити цю міжнародну ганьбу!

Чекаємо запитів у відповідні інстанції депутатів фракції “Самопоміч” у Верховній Раді – ви ж його привели, тепер виводьте…- пише блог uamed

Київська земля  має належати киянам, а не сумнівним  депутатам!

Сергію Гусовському не місце в Київраді, а його фантазії про мера міста хай так і залишаються   «рожевими» бізнес-мріями генделикомена-афериста.

…До речі, розкішний генделик можна відкрити в Дзвіниці Софії Київської. А столиками літньої тераси обставити Богдана… Коли ти при владі – все можливо.

Комітет суспільного контроля

 

і