ЯКОГО ЗЕЛЕНСЬКОГО НАМ ПОКАЗАВ ГОРДОН

Втираю піт з чола після подолання безкінечного інтерв’ю Гордона з Зеленським. Спонтанні враження такі.
1. Це ж треба настільки не любити людей, щоб примушувати їх читати такий довжелезний необов’язковий текст! (Це, звісно, претензія не до Зеленського). Все, що там сказано суттєвого плюс з необхідними для неофіційного жанру «витребеньками для присмачки», можна було б викласти втричі лаконічніше.

2. Для того, щоб бути президентом в такій країні і за такої ситуації, Зеленський не підходить від слова абсолютно. В тому, що він говорить про політику і війну, є позиція звичайної, недурної людини з власним поглядом і уявленням про істину, але не більше того. Складається враження: те, що він каже, це все, що він може сказати. Таких “президентів” у нас, щонайменше, сотні тисяч. Чим Зеленський від них відрізняється? Тим що він шоумен, відомий всій Україні? Цього для інтерв’ю, може, й достатньо, але для того, щоб реально управляти країною, яка у війні, не просто мало – це смішно.
3. Сама по собі позиція не гидотна: Україна веде справедливу війну і все таке, Зеленський це повторює з різних ракурсів і йому через це віриш. Але, знову таки, сильно відчувається, наскільки йому шкода розірваних з Росією зв’язків – недоотриманої слави, недозароблених грошей – і дуже не хочеться поглиблення цього розриву. Про решту – економіка, боротьба з корупцією, переорієнтація олігархів на “чесний бізнес” – набір загальників, це говорилося уже тисячі разів різними людьми з однаковим нульовим результатом. Як виходити з усього цього Зеленський відверто не знає і майже цього не приховує. Такого народу у нас, знову таки, вистачає, але за нинішньої ситуації мені б не хотілося, щоби їм дістався вирішальний важіль влади. Зараз (і ще довго!) у нас на часі один напрямок: геть від Москви!

4. Стосунки з Коломойським. Не знаю. Але прочитавши, що про них каже Зеленський, залишається услід за Станіславським вигукнути: нє вєрю! Бєня, який ні у що не втручається? Ха-ха-ха. Але це не смішно, Володю! З цим треба розбиратися окремо і залежно від того, яке рішення буде прийняте.
5. Мені здається, що Зеленський, як людина розумна, прекрасно розуміє, що з президентством у нього не складається, але ніяк не може вирішити, що йому робити з тим рейтингом, який звалився на нього, мов, сніг на голову.
6. Скажіть мені спасибі за те, що я це все, хоч і по діагоналі, але прочитав. За такі подвиги на шкідливій роботі спецхарчування належить видавати!

Sergij Tikhy

і