Байден назвав себе найкваліфікованішим для посади президента США

Колишній віце-президент США заявив, що поки не ухвалив рішення щодо участі в кампанії 2020 року

На мій погляд, я найкваліфікованіша людина на посаду президента у країні

Колишній віце-президент США Джозеф Байден заявив в понеділок, що його рішення про те, чи балотуватися в президенти на виборах 2020 року, буде залежати від того, наскільки він і його родина будуть до цього готові, але при цьому підкреслив свій професіоналізм.

«На мій погляд, я найкваліфікованіша людина на посаду президента у країні, – сказав Байден, виступаючи в Монтані в межах туру на підтримку своєї книги «Пообіцяй мені, тато». – Над проблемами, з якими стикається сьогодні наша країна, я працював все своє життя: це положення середнього класу і зовнішня політика. Але ми з сім’єю повинні разом вирішити, чи готові ми до цього. Ми все робимо разом, як родина».

Байден, який два терміни був віце-президентом за президентства Барака Обами, заявив, що планує ухвалити рішення про вступ у передвиборчу боротьбу протягом терміну від шести тижнів до двох місяців.

«Мій син залишив мені двох онуків, які мене люблять і хочуть, щоб я був поруч, – сказав він. – Я хочу бути з ними, дбати про них, тому нам потрібно вирішити, чи можемо ми, як родина, взяти це на себе».

Байден неодноразово обмінювався гострими коментарями з чинним президентом США Дональдом Трампом

За словами Байдена, смерть його старшого сина Бо Байдена, який помер від раку мозку в 2015 році, завадила йому балотуватися в 2016 році.

Байден неодноразово обмінювався гострими коментарями з чинним президентом США Дональдом Трампом. Наприклад, казав що, якби вчився у школі з Трампом, то побився би з ним через окремі вислови Трампа щодо жінок, які стали набутком громадськості у ході виборчої кампанії 2016-го року. Пізніше Байден заявив, що жалкує про сказане. У відповідь Трамп заяляв, що якби дійшло до бійки з Байденом, останній “швидко та важко завалився би”.

Божевільний Джо Байден намагається удавати з себе крутого хлопця. Насправді, він слабкий і ментально і фізично
Трамп про Байдена

“Божевільний Джо Байден намагається удавати з себе крутого хлопця. Насправді, він слабкий і ментально і фізично, але от вже другий раз він мені погрожує нападом. Він не знає, хто я, але він швидко та важко завалився би в сльозах. Не погрожуй людям, Джо”, – писав Трамп.

Трамп також привертав увагу на Twitter до відео записів буцімто неналежної поведінки самого Байдена поблизу жінок, який Байден обіймав, або торкався під час офіційних заходів, незважаючи на їх здавалося б дискомфорт.

Чимало спостерігачів вважають, що в 2020 році він висуне свою кандидатуру. За результатами листопадового опитування Reuter / Ipsos, Байден лідирує в списку численних можливих кандидатів від Демократичної партії.

і