Лауреат, який пробув 10 місяців на передовій

2 квітня о 16:00 в Національному музеї літератури України.(м. Київ, вулиця Богдана Хмельницького, 11) до дня народження великого письменника відбудеться церемонія нагородження лауреата Премії імені М.В. Гоголя.

Щороку присуджується лише одна премія на конкурсних засадах прозаїкам, драматургам та сценаристам за найкращі літературно-мистецькі твори, що наслідують традиції творчості М.В. Гоголя, збагачені концептами історичної романістики, містицизму та сатири, та утверджують національну самоідентифікацію.

 

Цьогорічним лауреатом премії імені М.В. Гоголя став Артем Чех (Чередник Артем Олександрович) за твір «Точка нуль».

Артем Чех – сучасний український письменник народився 13 червня 1985 р. у Черкасах. У 2002 році вступив до Державної Академії керівних кадрів культури і мистецтв на спеціальність «соціологія».

У 2007 році з книжкою “Цього ви не знайдете в Яндексі” став переможцем всеукраїнського конкурсу “Міській молодіжний роман”. Автор 9 прозових та нон-фікшн книжок. Головний редактор проектів “94 дні. Євромайдан очима ТСН” та “Війна очима ТСН”. З травня 2015 по липень 2016 рр. служив у лавах ЗСУ.

У своєму творі «Точка нуль» письменник, який пробув 10 місяців на передовій, без пафосу й надмірного натуралізму, зі здоровою самоіронією та відвертістю створює образ сучасного українського військового, не ідеалізованого безстрашного епічного воїна, а героя нашого часу.

Диплом зі спеціальною відзнакою присуджено Паньо Катерині Валеріївні (псевдонім – Катерина Щоткіна) за книжку «Любомир Гузар. Хочу бути людиною».

і