Фейк: Російська армія зруйнувала «опорний пункт українських військових» на льодовій арені в Дружківці

Російські ЗМІ та телеграм-канали пишуть, що 2 січня ракети зруйнували «опорний пункт та склад боєкомплектів», який був начебто розташований на льодовій арені «Альтаїр» у Дружківці. Але це фейк.

Як пише StopFake, і місцева влада, і місцеві жителі підтверджують: «Альтаїр» використовували як склад гуманітарної допомоги. Наприклад, начальниця відділу культури, сім’ї, молоді та спорту Дружківської ДВА Юлія Пивовар у коментарі для видання Свої.City

«Це абсолютно не військовий об’єкт. Це цілком цивільний об’єкт. На льодовій арені у нас розміщувався склад гуманітарної допомоги, тобто там у нас були матраци, ковдри, подушки, там були місткості для питної води, безпосередньо сам запас питної води, який у нас був у громаді. Були там засоби для обігріву, тобто буржуйки, обігрівачі. Це загалом той об’єкт, який ми використовували для зберігання гуманітарної допомоги. Жодного військового там ніколи не було від початку війни», — сказала Пивовар. Цю інформацію підтверджують і місцеві жителі у соцмережах, пише StopFake.

Російські пропагандисти писали, що начебто «обгорілі матраци» і є доказом того, що на льодовій арені був пункт розташування українських військових, але жодних інших доказів не наводять. Натомість на численних відео та фото, що з’явилися в мережі та українських ЗМІ одразу ж після влучання в арену, видно багато пляшок із водою, ті самі матраци та інші предмети, що свідчать: на арені був гуманітарний склад. Ані військової техніки, ані поранених чи загиблих внаслідок вибуху немає. Сторож, який охороняв склад, не постраждав, заявила Пивовар.

і