Працюють у найгарячіших точках: харківські волонтери передали тактичні автомобілі

Українська армія героїчно протистоїть російським загарбникам. Давати гідну відсіч окупантам і звільняти українські землі вдається насамперед завдяки національній єдності та хоробрості українських воїнів. Важливу роль у цьому відіграють волонтери.

29 грудня волонтерами ГО “Важливі дії” було передано парамедикам і “Білим янголам” два автомобілі IVECO VM90. 

За словами волонтерів ГО “Важливі дії”, автомобілі є однією з основних потреб на фронті. Автомобілі на війні- це фактично витратний матеріал. На жаль, в зоні бойових дій, через екстремальні умови експлуатації, транспорт швидко виходить з ладу, часто потрапляє під обстріли.

 До вибору автомобілів для потреб військових і парамедиків волонтери ГО “Важливі дії” підходили дуже прискіпливо. Було переглянуто безліч варіантів і у кінцевому результаті вирішили зупинитися саме на IVECO VM90.
 
Справа утім, що автомобілі IVECO VM90 – це щось середнє між вантажівкою та тактичним позашляховиком. Він може використовуватися як тягач для малої артилерії. Можливе використання як командно-штабного та медичного варіанту, а також як бойова одиниця з можливістю установки кулеметного озброєння, протитанкових та протиповітряних засобів.

Автомобілі IVECO VM90 швидко і надійно зможуть доставляти та вивозити наших захистників до місць безпосередніх бойових задач. Від наявності такого  транспорту залежить життя наших воїнів та результат військових операцій. 

Придбані автомобілі IVECO VM90 вже допомагають рятувати життя бійців на передовій. Наразі ця техніка використовуються для швидкого переміщення по бездоріжжю, транспортування провізії та медикаментів. 

Одна машина, яка була передана “Білим янголам”, наразі працює на Мар’їнському напрямку. Поліцейський екіпаж, який прозвали “Білими янголами”, щодня розшукують та евакуюють поранених людей з найнебезпечніших населених пунктів Донеччини. “Білі янголи” не залишають у біді громадян, які проживають у містах і селах поблизу лінії фронту. На жаль працівники швидкої допомоги не можуть доїхати до населених пунктів, які розташовані практично на лінії фронту через постійні обстріли. А люди там потребують допомоги чи не найбільше. Так, днями “Білі янголи” здійснили рейс на автомобілі  IVECO VM90  до села Максимільянівка щоби доставити для місцевих мешканців продуктові набори. 

Інше авто використовується на Лиманському напрямку як  карета “швидкої допомоги” . Автомобіль оснащений всім необхідним для надання екстреної медичної допомоги та евакуації поранених і хворих.

“Зараз нашим військовим, поліцейським і парамедикам  особливо потрібно наша з вами підтримка всіма доступними нам ресурсами. І обов’язок кожного з нас – підтримати українську армію, аби вигнати окупанта з нашої землі”,- зауважив керівник ГО “Важливі дії” Воскобойніков Вадим. 

В свою чергу поліція Донеччини подякувала волонтерам ГО “Важливі дії”  за надану практичну допомогу. “На війні транспорт швидко псується через обстріли та зруйновані автошляхи. Збільшення автопарку спецтехніки дасть нам змогу залишатися мобільними та без перебоїв прибувати на порятунок”,- заявили у відділі комунікації поліції Донецької області.

Нагадаю, Донеччина залишається найгарячішим напрямком фронту. Окупаційні війська рф продовжують ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському відтинках.

і

About Дмитро Снєгирьов 1221 Articles
співголова ГІ "Права Справа"