роспропаганда: «росія полишила Херсон, щоб загинуло якомога більше воїнів ЗСУ»

Нарешті кремль розірвав тривале мовчання після своєї ганебної втечі з Херсона і, звісно ж, виправдовування побудував уже традиційно на дешевій брехні.

Так, у прямому ефірі федерального телеканалу пропагандист дмитро кисельов, отримавши чіткі інструкції, як про це «правильно» розповідати, підняв тему «виведення» росармії із правого берега Дніпра.

Між іншим, він повідомив, що буцімто «це рішення зумовлене зміною характеру бойових дій, коли нацистський режим у Києві веде тут на забій одну тисячу за іншою… при співвідношенні втрат один до семи-восьми на нашу користь».

Зовсім смішною виглядала його теза, що начебто «рф береже своїх солдатів і хоче зберегти чи не найбільш боєздатних, вже загартованих у боях воїнів-десантників, що покрили себе ратною славою».

На цьому він не зупинився і наприкінці телепередачі зробив просто божевільний висновок, переклавши який на людську мову, можна почути: «росія полишила Херсон, щоб загинуло якомога більше воїнів ЗСУ».

Така специфічна форма виправдування якось не вписується в те, що кремль зовсім не забезпечує належним екіпіруванням росармію та абсолютно не турбується про військову підготовку своїх мобілізованих. Отже, путінський режим використовує своїх солдатів лише як гарматне «м’ясо» і це побачив увесь цивілізований світ.

Фейки та пропагандистські наративи кисельова – це лише пусті слова. Адже поки немає глибоких аналізів незалежних експертів з цього питання, то краще про це помовчати, ніж брехати на свою користь, як це традиційно робить кремль.

Дмитро ГорбуновКореспондент АрміяInform

і