Звільнення Лиману відкриває можливості для деокупації Донеччини й Луганщини: під ударом логістика окупантів

У звільненому від російських окупантів Лимані, що на Донеччині, офіційно підняли український прапор. 

Вигнання російських окупантів з Лимана усунуло загрозу можливого оточення українських підрозділів біля Слов’янська. Також ця перемога може змусити ворога послабити тиск на українські Сили оборони на Бахмутському напрямку.

Мовиться про те,що концентрація російського угруповання в Лимані створювала загрозу для українських військ в районі Слов’янська, їхньої блокади і можливого оперативного оточення. 

В результаті ми продемонстрували зворотний характер подій, створивши оточення самим російським окупантам.Крім нещодавно мобілізованих, в оточенні опинилися  окремі підрозділи окупаційної армії, а саме: 752 мотострілецький полк, підрозділ Барс 13, Російський легіон.

Варто зауважити, що завдяки звільненню Лимана є загроза охоплення і оточення російського угруповання, яке орудує на території Донецької області. 

Ну, і головне, Лиман відкриває шлях до подальшої деокупації Донецької та Луганської областей.  Наразі ЗСУ рухаються у напрямку  траси Кремінна- Сватове. 

Наразі українські військові вражають артилерійським вогнем підрозділи РФ, які намагаються закріпитися у Кремінній. ЗСУ вже взяли село Торське. 

Не виключаю, що подальше просування українських військ в цьому районі призведе до послаблення тиску на Бахмутському напрямку і, відповідно, в районі Соледара.Наразі саме цей район є ареною протистояння і намагання росіян покращити своє тактичне становище. 

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що звільнення Лімана є визначною подією. “Лиман служив росіянам лінією поставок, і вони використовували ці маршрути, щоб перекидати людей та матеріали на південь та на захід. А без цих маршрутів буде складніше”, – сказав Ллойд. 

Оперативно Лиман важливий, оскільки розташований на ключовому перетині доріг через річку Сіверський Донець, якою Росія намагається зміцнити свою оборону, йдеться у доповіді британської розвідки. 

Звільнення Лимана підтверджує те, що Україна здатна дати гідну відсіч Росії. 

Нагадаю, українські військові 1 жовтня підняли український прапор на в’їзді до Лимана  Донецької області.  

Радник Східного угрупування військ Сергій Череватий заявив, що Збройні сили України звільнили п’ять населених пунктів біля Лиману. Йдеться про такі міста: Ямпіль, Новоселівка, Шандриголово, Дробишеве, Ставки. 

Також Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні підтвердив, що прапор України встановлено в місті Лиман Донецької області. Як зазначив глава держави, у Лимані вже немає ніякого сліду від псевдореферендуму, “проведеного” російськими окупантами. 2 жовтня Зеленський повідомив, що Лиман повністю зачищено.  

і

About Дмитро Снєгирьов 1223 Articles
співголова ГІ "Права Справа"