Рф лякає Європу тактичною ядерною зброєю: як нейтралізувати шантаж кремля

Нещодавно під час брифінгу на тему «Кримська платформа. Стратегія деокупації Криму та економічна модель» заступниця голови правління Центру оборонних стратегій Аліна Фролова заявила, що в окупованому Криму є ознаки розміщення росіянами тактичної ядерної зброї.

Водночас вона зауважила, що ті ракети, які розміщені на півострові, своєю дальністю можуть досягнути будь-якої європейської столиці, тому дуже важливо, щоб після деокупації Крим став форпостом безпеки не тільки для України, а й для усього світу.

Подібні припущення щодо розташування росіянами ядерної зброї на окупованому півострові лунають вже не перший рік.

Варто зауважити, що в районі населеного пункту Красна Кам’янка є відповідний бункер, який російські окупанти можуть використовувати для зберігання ядерних боєголовок.

Утім на сьогоднішній день не існує жодної інформації, яка б дала доведені факти розміщення ядерних боєголовок у Криму.

Але ніколи не варто відкидати подібний сценарій розвитку подій.

Програючи на полі бою, росіяни все більше будуть вдаватись до тактики тероризму. Якщо раніше окупанти влаштували відвертий етноцид в Бучі, Гостомелі, то наразі вони перейшли до тактики ракетного тероризму, наносячи удари виключно по житлових кварталах застарілими ракетами х-22.

Таким чином вони хочуть залякати цивільне населення, натиснути на військово-політичне керівництво країни. Але зрозумівши, що залякати особливо не вдається, що Україна має отримати новітні системи ППО, які унеможливлять цей ракетний терор, росіяни перейшли вже до ядерного шантажу.

Але погрози ядерним ударом варто розглядати, як елемент російського ІПСО. Вони підвищують ставки, змушуючи Україну і , в першу чергу, країни Заходу до вигідних їм мирних угод, територіальних поступок.

Спочатку вони вкинули інформацію про нанесення ядерного удару. Почули відповідь Заходу, який досить скептично до цього поставився і попередив росію про небажаність такого сценарію. Тепер росіяни перейшли до шантажу в царині так званого «мирного атому», тобто контролю за ЗАЕС – об’єкту підвищеної небезпеки.

Стратегія російських спецслужб – шукати больові точки, намагатися на них натиснути.

Ситуація з ЗАЕС засвідчила, що Росія продовжує грати свою гру, шантажуючи ядерною зброєю увесь світ, але, де-факто, Кремль не здатний піти на такий крок, адже розуміє, що це буде початком ядерної війни.

Американський генерал Бен Ходжес заявив, що у разі застосування Росією ядерної зброї в Україні Сполучені Штати Америки не зможуть залишитися осторонь. При цьому він вважає такий сценарій малоймовірним.

В свою чергу Президент США Джо Байден заявив, що попередив російського диктатора Володимира Путіна про серйозніші наслідки в разі застосування Росією ядерної зброї.

«Це матиме наслідки. Вони стануть найбільшими ізгоями у світі, ніж будь-коли. І залежно від масштабу того, що вони зроблять, буде визначена відповідь», — додав президент США.

facebook
telegram
viber
twitter

і

About Дмитро Снєгирьов 1221 Articles
співголова ГІ "Права Справа"