“Азовсталь” – найбільша поразка в історії рф.

Штурм Маріуполя та “Азовсталі” став військово-політичною поразкою путіна: окупанти на три місяці загрузли в місті, що загальмувало їхній наступ на Донецькому й Луганському напрямках

Кінець оборони Маріуполя та подвиг героїв “Азовсталі”: попри те, що росіянам зрештою вдалося встановити контроль над містом, штурмова операція назавжди закарбується в історії рф, як найбільший військовий провал.

Героїзм українських захисників – безпрецедентний, зважаючи на співвідношення сил сторін.

Навіть якщо вірити російській інформації, що на “Азовсталі” перебували 2,5 тисячі українських бійців, уявіть собі рівень протистояння з російською окупаційною машиною. За даними американської розвідки, власне захисниками “Азовсталі” були скуті від 17 до 20 тисяч російських бойовиків, які брали безпосередню участь в операціях на території Маріуполя. Тобто свіввідношення сил було щонайменше 1 до 8.

Мовиться про те, що на території міста були фактично заблоковані до 17 батальйонно-тактичних груп рф, які протягом трьох місяців не могли зламати героїчний спротив українських бійців.

Це військова і політична поразка російської федерації, і в москві це прекрасно розуміють.

https://www.youtube.com/watch?v=Ss_6qyQI_5E…

Героїзм захисників “Азовсталі”, серед яких були представники полку “Азов”, 36-ї бригади, прикордонної служби, Нацгвардії, Нацполіції тощо. Саме їхні мужні та злагоджені дії не дали росіянам перекинути свої підрозділи на Донецький та Луганський напрямки, що дозволило Україні виграти час.

Це дало змогу ЗСУ побудувати ешелоновану лінію оборони на Донеччині та Луганщині. І невипадково російські війська третій місяць поспіль не можуть вийти на адміністративні кордони цих областей. Крім того, оборона Маріуполя дала можливість Україні виграти час для переоснащення військ новітніми зразками іноземної техніки, переведення економіки на військові рейки, отримання міжнародної допомоги. І головне – дозволила провести масову евакуацію цивільного населення з територій Луганської і Донецької областей, а це – до 2 млн осіб. Завдяки мужності наших військових, ці люди отримали шанс на порятунок.

Також звертаю увагу на риторику кремлівських високопосадовців.

Вже наразі лунають заяви, що російська армія воює з однією з найбільш професійних армій Європи. Ці заяви не можуть не тішити. Якщо раніше в москві запевняли, що за три дні візьмуть Київ і будуть контролювати значну частину Україну, то після трьох місяців героїчної оборони Маріуполя вони змушені констатувати високу боєздатність ЗСУ і професійну підготовку наших воїнів.

Нагадаю, голова МЗС України Дмитро Кулеба закликав західних партнерів пришвидшити постачання зброї Україні.

і

About Дмитро Снєгирьов 1224 Articles
співголова ГІ "Права Справа"