Росія розганяє в соцмережах антиукраїнську пропаганду, як у 2014 році – Квін

Росія розганяє в соцмережах антиукраїнську пропаганду, як у 2014 році - Квін

Протягом останніх тижнів Росія активізувала дезінформаційну кампанію проти України в традиційних та соціальних медіа до рівня, який востаннє спостерігався в 2014 році перед вторгненням РФ в Україну.

Таку думку висловила Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін на Першому міжнародному форумі зі стратегічних комунікацій Kyiv Stratcom Forum 2021, передає кореспондент Укрінформу.

«Останніми тижнями ми спостерігаємо значний сплеск активності в соціальних мережах, що поширює антиукраїнську пропаганду, наближаючись до рівня, який востаннє спостерігався напередодні вторгнення Росії в Україну в 2014 році», – зазначила дипломатка.

Вона уточнила, що така російська тактика, коли Москва неправдиво зображує супротивника як агресора, щоб виправдати заздалегідь сплановані військові дії, є добре відомою.

Зокрема, Квін відзначила, що російські ЗМІ поширюють неправдиві тези, стверджуючи, начебто саме Україна прагне спровокувати конфлікт з Росією, «або що НАТО, суто оборонний альянс, своїм партнерством з Україною нібито загрожує Росії».

Вона додала, що в цьому контексті реакція України та її іноземних партнерів на спільну загрозу повинна бути не лише швидкою та ефективною з метою «притлумити ці нескінченні атаки дезінформації, але й узгодженою та конструктивною, щоб виправдати вже завдану шкоду».

Квін зауважила, що попри дії іноземних партнерів України з донесення правдивої інформації щодо дезінформаційної кампанії Росії в Україні, лише цих заяв іноземних столиць недостатньо.

«Стійкість України також залежить від реакції дедалі більш активної громадськості, поточної роботи принципових ЗМІ та громадянського суспільства, а також від ефективної співпраці та підтримки з боку українського народу, включаючи Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки», – резюмувала дипломатка.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Крістіна Квін назвала Росію винною у відсутності прогресу зі встановлення миру на сході України, адже її дії в питанні мирного врегулювання не відповідають духу співпраці та є неконструктивними.

і