на честь Героя України Тараса Матвіїва

На факультеті журналістики ЛНУ імені Івана Франка відкрили меморіальну таблицю на честь Героя України Тараса Матвіїва. Тарас був фаховим журналістом, активним учасником Революції Гідності, одним з ініціаторів створення і координатором Пошукової ініціативи Майдану, волонтером, дієвим громадським активістом. У 2015 році добровольцем воював на Сході у складі окремої добровольчої чоти “Карпатська Січ”.

У 2019 році закінчив лідерські курси Національної академії Сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного, отримав звання молодшого лейтенанта і як командир взводу мотопіхотного батальйону 24-ї окремої механізованої бригади ім. Короля Данила знову повернувся на фронт. Тарас Матвіїв загинув 10 липня 2020 року під час мінометного обстрілу, рятуючи з палаючого бліндажа своїх бійців… Інтелігент з гострим розумом, широкими поглядами і глибокими думками, Тарас Матвіїв належав до тих Людей, які дійсно мали неабиякий потенціал і прагнення змінювати Україну. У нього було величезне бажання діяти, потреба посвяти справі, своїй країні, яку любив понад усе. Тарас уже увійшов в історію України. Не тільки своєю самопожертвою і героїчною смертю. Він був однією із тих непересічних постатей, які не лише споглядали. Він аналізував, ставив питання, шукав відповідей і шляхів, які могли б змінити країну, армію, думки людей. Тарас ставив перед собою амбітні цілі. Діяв сам і надихав інших. Часто повторював: «Критикуєш – пропонуй, пропонуєш – роби!» На відкритті пам’ятної дошки були присутні батьки Тараса, наречена, побратими і друзі, представники університету та міської влади.

Вічна пам’ять і слава Герою! P.S. Більше про Тараса Матвіїва можна прочитати у статті наукової співробітиці Музею Гідності у Львові Олени Чебелюк: https://lb.ua/…/477466_ya_mi_vmiraiemo_shchodnya_i…

і