Глава РПЦ: В Україні скоро зникне «русофобія», бо це «штучна проблема»

Знімок з екрана: Кіріл (Гундяєв) вітає із Великоднем.

Очільник Російської Православної Церкви Кіріл заявив, що «русофобія в Україні скоро зникне з порядку денного», для якої «немає підстав». Попори триваючу російсько-українську війну він заявив, що «русофобія є штучною проблемою і найближчим часом зникне в Україні».

«В окремих регіонах (України, спалахи русофобії, – Ред.) виростають з історії, з історичного конфлікту між православними та греко-католиками. А в усіх інших місцях це абсолютно штучна проблема, і вважаю, що вона найближчим часом взагалі зійде з порядку денного», – зазначив патріарх Кіріл в інтерв’ю телеканалу «Росія 1» у день свого 75-річчя.

На думку Московського патріарха, русофобія нібито зникне, оскільки «немає підстав створювати конфлікти навколо тієї теми, яка сама по собі не є конфліктною».

За російсько-українську війну, десятки тисяч вбитих, окупований РФ Крим й ОРДЛО очільник РПЦ знову нічого поганого не сказав і не назвав це гріхом.

Читачі пропагандистського ресурсу СПЖ зустріли таку новину позитивно і теж вважають, що русофобія, це нав’язана телебаченням проблема.

Фото коментарів у телеграм каналі пропагандистського ресурсу РПЦвУ

і