Заплив через Дніпро — оригінальне вітання для Золотої рибки України — Яни Клочкової

Минулої суботи, 7 серпня о 9:30, у Києві, Тимофієм Нагорним та членами ГО «Пліч-о-пліч» було організоване оригінальне вітання із Днем народження для Яни Клочкової. Іменинниця — Герой України, пловчиня, чотирьократна олімпійська чемпіонка та найтитулованіша спортсменка України в історії Олімпійських Ігор.

Свято було назване відповідно: «39 друзів Яни», займався організацією Тимофій Нагорний та участники громадської організації «Пліч-о-пліч». В інтерв’ю телеканалу Тимофій відповів: «Перепливати Дніпро буду вперше, для мене це реальний шок!». За мету організатори ставили — поєднати у вітанні вік іменинниці із її спортивною діяльністю. Саме тому, формат заходу включав в себе масовий заплив через річку та видовищний флеш-моб.
500-метровий масовий заплив відбувався через Дніпро від Поштової площі до пляжу «Центральний» під професійним наглядом Олега Лісогора. Він узяв з собою своїх друзів — пловців зі світовим ім’ям, які гарно відчувають себе у воді.
У фінальній частині заходу — флеш-мобі — приймали участь 39 осіб, які із власних тіл створили слово «ЯНА». Кульмінацією став відео-дзвінок Яні Клочкової від усіх учасників запливу. Іменинниця поділилася із журналістами своїм наміром наступного разу відвідати заплив особисто.
Цікаво, що українці дали чудове та світле прізвисько для своєї зіркової співвітчизниці — Золота рибка. Можливо за те, що ця тендітна жінка довгі роки втілювала спортивні амбіції України та показувала найвищі результати серед кращіх спортсменів Світу.
Нагадаймо, що Яна Клочкова — Герой України, українська пловчиня, найтитулованіша спортсменка України в історії Олімпійських Ігор.

і