Підтримайте Світовий Конґрес Українців сьогодні!

Світ на нашому боці, але ми повинні робити ще більше

 Підтримайте Світовий Конґрес Українців сьогодні!

Світовий Конґрес Українців (СКУ) разом зі своєю мережею у 53-х країнах світу продовжує ефективно впливати на зв’язки міжнародного співтовариства з Україною та сприяти реалізації безмежного потенціалу українського народу.

Гібридна агресія Російської Федерації продовжується з усе більшою силою та майже щодня приносить нові жертви. На теперішній час Російська Федерація захопила 7,2% території Східної України, а її військові дії спричинили 11,000 смертей, що включають 2,500 мирних жителів, а також 23,000 поранених. Зараз в Україні налічується 1,6 мільйона внутрішньо переміщених осіб, а військове вторгнення Російської Федерації в Україну негативно вплинуло на життя близько 4,4 мільйона українців, що проживають на Донбасі, та призвело до найбільшої гуманітарної кризи з часів другої Другої світової війни. Понад 100 українських заручників на Донбасі та більше 60 українських політв’язнів досі перебувають у в’язницях у Російській Федерації та в Криму.

Незважаючи на невтішні реалії, Угоду про асоціацію між ЄС та Україною було ратифіковано, українські громадяни тепер користуються безвізовим режимом до країн Шенгенської зони, а санкції проти Російської Федерації у відповідь на нелегальну окупацію Криму та військове вторгнення до Східної України залишаються в силі та є стабільними.

Сполучені Штати Америки та Канада запровадили так званий Закон Магницького, який можна застосовувати до порушників людських прав у всьому світі, в тому числі й у Криму. Схоже законодавство прийняли Велико‑британія, Естонія, Латвія та Литва.

Сполучені Штати Америки та Канада також схвалили постачання в Україну оборонної летальної зброї.

Головна роль СКУ полягає в тому, щоб допомогти міжнародній спільноті усвідомити надзвичайну важливість постійної підтримки українського народу, який, боронячи територіальну цілісність своєї держави, також стоїть на захисті основних цінностей та принципів західної цивілізації. СКУ не має собі рівних у досвіді представлення цих питань на міжнародній арені.

Світ на нашому боці, але ми повинні робити ще більше. Ми повинні збільшувати рівень взаємодії та підтримки, зокрема щодо подолання в Україні гуманітарної кризи та порушень прав людини внаслідок російської гібридної агресії; щодо можливості розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі та моніторингової місії ОБСЄ в Криму; щодо активізації заходів з протидії надзвичайно нав’язливій російській дезінформаційній кампанії, яка торкається багатьох країн світу; щодо політики посилення санкцій проти Російської федерації та щодо заохочення до подальшої підтримки реформ в Україні.

Насамкінець, я хотів би поділитися з вами історією, яка надихнула мене добиватися значно більшого. Минулого літа у Львові, в рамках відзначення 50-річчя СКУ, ми побували на Личаківському цвинтарі, щоб віддати шану загиблим героям України. Після панахиди я підійшов до літнього сліпого чоловіка, який нерухомо стояв біля однієї з могил. Там був похований його 22-річний син, що загинув, захищаючи східні кордони України. Я не міг уявити собі болю цієї людини, на чию долю випало пережити свого молодого сина. Я не міг знайти відповідних слів, щоб полегшити його біль. Все, що я міг зробити, – це пообіцяти, що 20‑мільйонна українська діаспора зробить все, щоб могти сказати, що його син загинув недаремно і щоб Україна стала територіально цілісною.

СКУ є неурядовою організацією і не отримує жодного державного фінансування. СКУ покладається виключно на щедрість своїх жертводавців та складових організацій, які вірять, що світ, в якому є незалежна, демократична, процвітаюча європейська Україна – це кращий та безпечніший світ; котрі вірять, що кожен українець, де б він не жив, заслуговує на гідність і свободу; котрі вірять, що більше 11,000 чоловіків і жінок, які пожертвували своїм життям, захищаючи Україну протягом останніх чотирьох років, загинули недарма.

Продемонструйте свою підтримку СКУ та зробіть пожертву вже сьогодні! У нас попереду ще довгий шлях, але Ваша пожертва допоможе не тільки зберегти наш сьогоднішній курс, але й рухатись з прискоренням.

Пожертви можна зробити:

  • через інтернет за адресою: www.ukrainianworldcongress.org або
  • чеком на “Ukrainian World Congress” (без надання довідок на звільнення від податків) чи на “Ukrainian World Foundation” (з наданням довідок на звільнення від податків жертводавцям із Канади). Просимо висилати чеки на адресу:  Ukrainian World Congress, 145 Evans Ave., Suite 207, Toronto, Ontario, Canada M8Z 5X8.

З повагою,
СВІТОВИЙ КОНҐРЕС УКРАЇНЦІВ

Евген Чолій
Президент

Світовий Конґрес Українців (СКУ) є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ має мережу складових організацій та зв’язків з українцями у 53 країнах. Заснований у 1967 р., СКУ в 2003 р. був визнаний Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.

 

і