Сергій Жижко: “старі чекісти” в Україні, напевне, не вирішують кардинально справ

Московські православні чекісти поступово еволюціювали у білогвардійське ентеесівського задуму дворянство і бідкаються, яким способом їм зшити російську імперію в межах колишньої царської, ще краще б більшовицької і далі, з поновленим протекторактним наглядом за колишнім совковим лагєрєм, по можливості, з воцарінням у Костянтинополі-Стамбулі. Де двоголовий птах міг би виглядати історичніше.

Очевидно, самостійна Україна перекреслює російську історію назавжди і вимушує їх переписати себе як реанімоване втілення Золотої орди. Але, зменшити себе на 500 років і доказати російському люду, що він як державний виник недавно – це для вихованого в імперській писі населенню буде непереносимо.

Що маємо ми, ким стали наші колишні професійні антиукраїнці-чекісти? Чи стали вони елітною колоною-авангардом становлення самостійної національної держави? Адже від них дуже багато залежало – і наявність безпеки, і впровадження в суспільну свідомість україноцентризму, і проєвропейський напрям розвитку, і наявність корупції.
Вони все бачили і знали. Але що зробили?

Прикро усвідомлювати, що виховані і навчені в дусі любови до Росії і звиклі до підпорядкування московському центру, засліплені духом боротьби з українським буржуазним націоналізмом, більшість з них, у кращому випадку стали заробітчанами, слугами корумпованого кучмізму, а то й, як у Криму чи на Донбасі відвертими сепаратистами-колаборантами.
Були окремі вужчі кола (як Є. Марчук й невідомі інші), які робили спроби поставити антиукраїнський механізм для праці на Україну, але успіху не мали. Хоча, окремим з них не можна не віддати належне як українським патріотам.

На сьогодні всі “старі чекісти” в Україні, напевне, не вирішують кардинально справ.
Керували вже й нові – Хорошковський, Наливайченко (де він, в запасі чи у відрядженні, щось затих?), прийшов зовсім новий, не з рядів чекістів – підприємець Бакланов…

Куди вони поведуть Україну своїми таємними коридорами, нетрями і кварталами?
Адже спецслужби відповідають за безпеку.
При Януковичу, опановані громадянами Росії, служби створили небезпеку. Фактично втягнули Україну, у т.ч. через агентуру, у війну.

Взагалі я хотів би, щоб працівники українських спецслужб не нагадували чекістів, а працювали для добра України із духовим та ідейним запалом, жертовністю та відданістю кадрів СБ із збройного підпілля ОУН.

Сергій Жижко

і