Нащо нам купувати у вас зерно? Продайте нам свою землю

Нещодавно почув дивовижний у власному елементарному нерозумінні проблеми виступ “від Зеленського” стосовно продажу української землі іноземцям.

Сутність цього виступу не блазня, а глави найбільшої за площею держави Європи полягала у тому, що, мовляв, іноземці українську землю у вагонах за кордон не вивезуть. Це, нібито, маячня.

Не зовсім, мяко кажучи, так.

По-перше, під час Другої світової війни німці батальйонами викопували вздовж залізниці українську землю і вагонами вивозили до Німеччини. Там вони розкидали її по полях як добриво. Це відомий незаперечний історичний факт, якого пан Зеленський, напевно не знає.

По-друге, нині при промисловому і цивільному будівництві в Україні верхній родючий шар землі знімається, насипається в бурти, а потім “у вагонах” вивозиться і продається за кордон. І ми тут “попереду планети всієї”.
Однак не це головне. Унікальний український чорнозем без унікального українського клімату мало що значить. Іноземці, на відміну від “наших” “спеціалістів” це знають.

Тому Саудівська Аравія звертається до наших “розумників”: давайте ми не будемо у вас купувати зерно. Краще продайте нам свою землю, ми завезем до вас своїх арабів, побудуємо поселення і будемо самі вирощувати зерно. І забезпечимо ним свою країну, продаватимемо до інших країн і, читайте уважно, продаватимемо його й ВАМ. Зрозуміли? Чи все ще ні?

А євреї кажуть. Нащо нам купувати у вас зерно? Продайте нам свою землю, ми завезем туди євреїв, побудуємо кібуци і забезпечимо себе зерном, продаватимемо його іншим країна і ВАМ.
Ви розумієте, до чого воно вже не йде, а стрімко котиться?

Ми будемо вимушені в Україні в іноземців купувати собі продукти харчування, головний стратегічний ресурс ХХІ ст. З таким керівництвом державою, яке демонструє всьому світові нерозуміння елементарних речей, які називає маячнею.

Куди ми зайдемо? Агов! Хто там у нас ще здатен на елементарні розумові операції?

Чи може вони вже всі виїхали за кордон?…

Petro Maslyak

і