Народ довірив голосувати “команді Зеленського” і немає на те ради

Опісля виборчого потопу Ноїв ковчег зупинився у Карпатах – на горі Ріксос, що у Трускавці.
Зібрали у ньому кожної тварі по парі. Щоб навчити бути депутатами і стати новою елітою України.

Очевидно, що навіть людей з вищою освітою (хіба окрім юристів, економістів, політологів, істориків) не можна за два тижні навіть поверхово ознайомити із юриспруденцією, політологією, економікою.
Що ж можна за такий час осягнути?
Людей, зібраних випадково кількома центрами впливу навколо новообраного президента, можна перезнайомити, наголосити на дотриманні партійної дисципліни-вертикалі, структурувати – визначитися з кандидатами у “десятники”, “смотрящих” за комітетами, членів комітетів і областями, серед неосвічених і мало(поза)професійних виділити майбутніх спікерів за напрямками, визначити “осіб довіря” і особливо догідливих для управління цією ще сирою масою.

Важливо й корисно у доступній формі насвітлити питання механізму роботи ВР в цілому, в час сесійних тижнів, особливості роботи в комітетах, процедуру написання, проходження в комітетах й прийняття законів, як реалізовуються прийняті закони в діяльності уряду, судах й правоохоронних органах, в економіці, фінансах й цивільному житті. І, важливо, у політиці в цілому.
Таку інформацію давно мали б викладати у т.ч. спеціалісти із аналітичного апарату ВР і майстри партійного будівництва, політтехнологи-політологи у розвинених партіях. Цього не практикували українські партії. Хіба що проводили, з допомогою західних фондів та інституцій, певні навчання перед виборами: як провадити виборчі кампанії чи контролювати голосування…

Але – наступають “нові часи” і для нас готують нових депутатів – парламентську більшість. Закони для тих депутатів підготують найняті фахівці (як у свій час готувати для “Групи 239” чи ПР). Головне, щоб було кому голосувати.
Народ довірив голосувати “команді Зеленського” і немає на те ради.
Буде ця більшість слухняною, чи буде в ній гармонія, чи дискусії в ній розвалять більшість на три-чотири частини покаже час.

Сергій Жижко

і