ЧИ Є СТРАТЕГІЯ У ПРЕЗИДЕНТА ЗЕЛЕНСЬКОГО?

 

На 90 відсотків Аваков правий, звичайно, йому як міністрові не личить “давити на газ” з повною віддачею. Він дистанціювався, як міг від Порошенка-злодія і глитая, майже мовчки робив свою справу.
Наразі пейзажно, ніби олівцем, окреслив свою позицію – бажати успіху Зеленському і кожному допомагати йому, хто як і чим може.
Це добре – налаштованість на позитив. От тільки невідомо сьогодні, мабуть, нікому, куди виведе Україну Зеленський. Не те, яким шляхом він піде, а куди саме поведе суспільство.

Не форма – заміна паперообороту електронним, а зміст – ради яких вищих цілей це робиться. Які у нинішнього президента орієнтири? Крім двох-трьох найближчих його соратників цього ніхто не відає.
Згадаймо Януковича чи Ющенка. Картинка на телеекрані виглядала бездоганно. Та й у принципі обидва артикулювали правильн речі. І суспільство ( у своїй більшості) їм вірило.

А вони пішли обидва юзом – і один, і другий, по суті, здавали Україну Путіну.

Я не вірю, що Зеленський є путінським проектом. Та це – на рівні емоцій, вірю-не вірю. Однак невідомі його глобальні цілі й ідеологічні установки з першорядних політичних, економічних, соціальних, культурологічних та інших питань.
Обіцяє він багато, толку поки – нуль цілих і нуль десятих.

У реальному житті стратегія президента Зеленського не проглядається. Може, її немає зовсім? Чи буде?

Я б про це не писав, але те, що робить президент і його офіс – це на 90 відсотків гасіння різного роду проколів і пожеж. В апаратній роботі колись модний вислів ходив: “бити по хвостах”.

Дуже б не хотілося, щоб це і стало стратегією президента Зеленського…

Владимир Кулеба

і