Про “тітушок” на концерті Зіброва або Хитросплетіння долі спонсора терористів Струка

У подіях “русской весни” на Донбасі місцевим кримінальним структурам, кістяк яких складався з колишніх спортсменів, була відведена одна з ключових ролей.

Групи так званих “тітушок” залякували і тероризували проукраїнських активістів, брали активну участь в захопленні адміністративних будівель. З початком активних бойових дій представники кримінальних структур стали ядром незаконних збройних формувань.

Були сподівання, що використання кримінальних структур, як важелю психологічного і фізичного тиску на проукраїнських активістів, залишилося разом з їх представниками на окупованій російськими терористами території.

Утім життя, разом із непокараними посібниками терористів, внесло свої корективи у ці сподівання. Так, в українському Старобільську під час концерту Павла Зіброва на підтримку кандидата в депутати по 113 округу Володимира Струка серед місцевих мешканців  проукраїнськими активістами було зафіксовано кілька десятків так званих “тітушок”.

Про це повідомив старобільський патріот, ветеран АТО Юрій Куличенко.

“Спортсмени-тітушки місцеві та куплені з Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська завезені кандидатом в не народні депутати Струком на центральну площу Старобільська. Команду їм, де кому стояти, давали наші місцеві депутати міськради Кривошия та Кондратьєв. Кривошия та Кондратьєв патріотів та захисників України обзивали фашистами”, – написав він.

Раніше повідомлялося, що всупереч Закону України “Про державну службу”, згадані в допису пана Юрія старобільські чиновники відкрито підтримують кандидата в депутати  Струка. Особливої гостроти додає те, що одна з них, заступник директора КП “Благоустрій” Валентина Кривошия, була одним з організаторів терористичного “референдуму” у 2014 році, але досі не отримала заслужене покарання за зазіхання на територіальну цілісність України.

Цікаво, що Володимир Струк, відкритий спонсор російського тероризму на Луганщині, також не отримав покарання, більше того, він вільно привозить на концерт на контрольовані Україною території найманих “тітушок” і спортсменів. Цих особистостей дуже добре видно на фото і на відео зі Старобільська.

Нагадаю, у 90-х роках Струк мав зв’язки з учасниками кримінального угрупування  Валерія Доброславського. У мережі YouTube досі є відео під назвою “Луганський бандит Струк”, на якому відображені моменти відпочинку колишнього селищного голови Ювілейного Володимира Струка в Іспанії. Запис датований 1996 роком. Володимир Струк  спілкується з молодими людьми спортивної статури, завішаними золотими аксесуарами.

“Ті, кому вдалася зустрічатися з  авторитетом в реальності, легко розпізнали на відео Доброслава – покійного Валерія Юрійовича Доброславского, керівника ТОВ «Імперіал-бізнес@, а також тіньової кримінальної імперії”, – писали тоді луганські журналісти.

Свого часу, в інтерв’ю “Цензор” Струк пояснював, що “був в Іспанії зі своїми друзями-товаришами. Хоч і кажуть: “він там відсидів, він там бандит і все інше”. Але якщо я з ними виріс у дворі і у мене були там друзі, я ніколи від них не відмовляюся. Навіть якщо вони злодії в законі»

Після того як Доброславський був розстріляний у своїй машині, владу розділило між собою його оточення. Струк вступив до лав “Партії регіонів” і став депутатом міськради, а пізніше і селищним головою Ювілейного. Цікавий і несподіваний поворот долі.

Виявляється, що «дружив»  Струк  не тільки з представниками кримінального світу. Були у нього “друзі”з числа співробітників правоохоронних органів з генеральськими погонами на плечах. Наприклад, серед своїх  вчителів Струк називає прізвище Едуарда Дідоренка.

“Едуард Дідоренко. Подивись в Інтернеті. Це мій учитель, людина з великої літери. Він був генерал-полковником міліції. Його поважали всі – і свої, і чужі. Якщо попався – сиди. Розумієш?”, – хизувався перед журналістами своїми зв’язками Струк.

– Розумієш?,- питає Струк.

Звичайно розумію. До речі, є у цій справі ще один цікавий персонаж. Цей персонаж – Козловський Олег Анатолійович. З березня 2015 по квітень 2018 р. Козловський – начальник Управління СБУ в Луганській області. З вересня 2018 р. очолює Департамент оперативної підтримки Національної поліції при Міністерстві внутрішніх справ України.

Три роки перебування на посаді начальника Управління СБУ в Луганській області не вистачило  Козловському щоби оперативно підтримати і вручити підозру Струку за фактом створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань.

Мені, наприклад,тепер зрозуміло, чому спецслужби і правоохоронні органи України дозволяють спонсорові терористів відкрито користуватися послугами криміналітету і не мають до нього жодних претензій щодо подій у Луганську в період так званої “русской весни”.

Хитросплетіння долі такі дивні…

і

About Дмитро Снєгирьов 1223 Articles
співголова ГІ "Права Справа"