У Авакова вимагають звільнити з лав МВС скандального кандидата на посаду очільника Луганської ВЦА

Співголова ГІ «Права Справа» Дмитро Снєгирьов звернувся з відкритим листом до міністра МВС України Авакова А. Б. з вимогою звільнити з органів внутрішніх справ ректора Луганського державного університету ім. Дідоренка Комарницького В.М..

У листі Дмитра Снєгирьова до міністра МВС України Авакова А.Б. йдеться: «За повідомленнями ЗМІ, до Кабінету міністрів України внесено кандидатуру Комарницького В.М. на посаду голови Луганської військово-цивільної адміністрації. Комарницький Віталій Мар’янович, 15.03.1964 р.н, громадянин України, ректор Луганського державного університету внутрішніх справ, член Партії Регіонів балотується по партійних списках до Луганської обласної ради під виборчим номером 32.

Згідно Закону України «Про міліцію» Комарницький В.М. не мав права бути членом будь якої політичної партії. Перебування Комарницького В.М. у лавах Партії Регіонів є грубим порушенням норм чинного українського законодавства. Данні про партійність Комарницького В.М. отримані мною у 2010 році після звернення до Луганської обласної виборчої комісії, де зареєстровані партійні виборчі списки Партії регіонів.

Звертаю Вашу увагу, що у 2010 році я, Снєгирьов Д.В., звертався з відкритим листом до начальника УМВС України в Луганській області Польского Є. та міністра МВС України Могильова з вимогою звільнити з органів внутрішніх справ ректора Луганського державного університету ім. Дідоренка Комарницького В.М. за порушення ним Закону України «Про міліцію».

Варто зазначити, що 2 березня 2014 року Луганська обласна рада прийняла рішення «Про політичну ситуацію в Україні та заходи щодо її стабілізації», де були слова про те, що облрада вважає “нелегітимними центральні органи виконавчої влади, сформовані Верховною Радою України з порушенням законодавства».

У рішенні Луганської обласної ради йшлося про таке: «У разі невиконання вимог , подальшої ескалації громадянського протистояння і виникнення прямої загрози життю і здоров’ю населенню Луганської області залишаємо за собою право звернутися за допомогою до братнього народу Російської Федерації».

4 березня 2014 року Луганським окружним адміністративним судом ухвалою зупинено дію рішення Луганської обласної ради від 02.03.2014 року №23/1 «Про звернення депутатів Луганської обласної ради» в частині «вважати нелегітимними центральні органи виконавчої влади, які сформовані Верховною Радою України з порушенням законодавства» до набрання законної сили рішення в адміністративній справі.

За інформацією з відкритих джерел, депутатська фракція Луганської обласної ради від Партії регіонів, в яку входив Комарницький В.М. одноголосно проголосувала за прийняте Луганською обласною радою рішення про звернення «по допомогу до братнього народу Російський Федерації у разі подальшої ескалації конфлікту».

Звертає на себе увагу той факт, що лише у вересні 2014 року Комарницький виїхав на територію контрольовану ЗСУ.До цього моменту Комарницький перебував в окупованому Луганську.

26 грудня 2014 року на сайті «МВС ЛНР» опублікована інформація, що Комарницький у період бойових дій «позиціонував себе прихильником молодої Луганської Народної Республіки», але у вересні 2014 року, виїхав у контрольований ЗСУ Сєвєродонецьк.

Коментуючи своє звернення до міністра МВС України Авакова А.Б. Дмитро Снєгирьов підкреслив: «Грубе та цинічне порушення норм діючого законодавства України людиною, яка за своїм службовим становищем повинна викладати та безумовно дотримуватися самої букви Закону, є кричущим фактом. На підставі вищенаведеного,  вимагаю звільнення Комарницького В.М. з органів внутрішніх справ».

 

Прес-служба ГІ «Права Справа»

 

 

і

About Дмитро Снєгирьов 1221 Articles
співголова ГІ "Права Справа"